KAPITAL

Lunar har hentet 180 millioner kroner

Den danske utfordrerbanken skal satse tyngre på forretningsområdet Banking Services.

Gründer og adm. dir i Lunar Group, Ken Villum Klausen vitnet tirsdag i saken mellom Instabank-aksjonærene og Lunar Bank.
Publisert

I kjølvannet av det sviende tapet mot Instabank-aksjonærene i Oslo Tingrett i februar, bestemte det danske Finanstilsynet å skjerpe kapitalkravene til Lunar kraftig.

I mars fikk den danske utfordrerbanken grønt lys for kriseplanen som skulle sikre den nødvendige kapitalen, som blant annet innebar å hente et tresifret millionbeløp.

Nå har den danske utfordrerbanken hentet inn 180 millioner kroner i frisk kapital, meldes det i en pressemelding. Det er eksisterende investorer som står for pengene. Partene har ikke gått ut med prisingen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi er svært tilfredse med at alle de større investorene i Lunar deltar i kapitalutvidelsen og støtter selskapet og vår misjon om å bygge den beste hverdagsbanken i Norden. Vi utfører helt som forventet på planen og har kommet langt med dagens kunngjøring, sier Ken Villum Klausen, medgründer og administrerende direktør i Lunar Group, i meldingen. 

Planen er imidlertid ikke helt i mål ennå, påpeker han, uten å utdype hva som gjenstår.

«Lunar vil frem mot sommeren informere om fremgangen i planen i takt med at de resterende elementene blir gjennomført,» heter det i meldingen.

Lunar hentet allerede i desember 2023 og på begynnelsen av året 200 millioner kroner i ny kapital. 

Investeringen skal ifølge pressemeldingen blant annet brukes på å ruste opp «forretningsområdene med det største inntjenings- og vekstpotensialet». Dette innebærer blant annet en ny og ifølge banken raskt voksende satsing på Banking Services, hvor Lunar har åpnet sin nordiske betalingsinfrastruktur for partnere.

I tillegg ser Lunar betydelig vekstpotensial innenfor særlig næringsliv, men også på det svenske markedet. 

Lunar har i dag mer enn 850.000 brukere i Norden.

Denne saken ble først publisert på BankShift.