SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 23: Naken Geir Førre i gangen på et hotell i mormonerhovedstaden

Det tok suksessgründer og investor Geir Førre nesten to før han turte å fortelle noen denne historien.

På en av mine aller første kundereiser til USA med min første startup Chipcon, landet jeg sent søndag ettermiddag i Salt Lake City, hvor jeg skulle ha kundemøter dagen etter. Jeg var trett og sliten etter en lang flyreise, men var likevel sulten og bestilte en pizza på room-service da jeg ankom hotellet. Mens jeg ventet på maten, tok jeg meg en dusj og ikledde meg morgenkåpe. Pizzaen kom og jeg tok av meg morgenkåpen og satte meg i sengen for å spise foran TV-en.

Jeg ble ganske fort både trett og mett, og bestemte meg for å sette de litt illeluktende pizzarestene i gangen utenfor døren. Klokken var allerede 22:00 og jeg tok sjansen å sette ut brettet uten å kle på meg. I det jeg bøyde meg frem for å sette ned brettet falt jeg fremover - og døren gikk i lås bak meg. Der stod jeg naken i gangen på et hotell i mormonerhovedstaden…

Jeg vurderte å bruke servietten og pizzalokket til å dekke meg foran og bak, og dra ned i resepsjonen for å få ny nøkkel, men satte meg i stedet ned i fosterstilling foran døren og ventet på at noen kom forbi. Etter rundt 15 minutter (men som føltes som en evighet) kom det noen andre hotellgjester forbi. Jeg løftet hodet litt forsiktig og sa «Help, can you please do me a favor and get me a new key to my room». Noen minutter etter kom det opp noen fra resepsjonen som låste meg inn. Det tok meg nesten to år før jeg fortalte denne historien til noen, så flaut syntes jeg det var.

Om det skulle være noen moral: en god historie gjør livet mer morsomt!

Shifters julekalender 2021

Hver dag frem til julaften, forteller en gründer om sine krumspring i tidlig fase, og hva du kan lære av dem.