oppstart

Luado tok sats – landet flere avtaler og doblet inntektene igjen 

Småjobb-plattformen sikter mot positivt resultat i 2024. 

Ny daglig leder: Kenneth Mæhlum ble hentet inn i august i 2023.
Publisert

Før kalenderen byttet fra 2023 til 2024 lå Luado, en digital plattform for småjobb-formidling, an til å havne på en 100 prosent inntektvekst i løpet av fjoråret, ifølge daglig leder Kenneth Mæhlum. 

Oppstarten startet 2023 med en omfattende plan som skulle få Luado nærmere balanse. I løpet av året ble derfor Mæhlum hentet inn som ny daglig leder. I tillegg skal selskapet ha fått på plass nye partneravtaler med Netonnet, Obos og Visma.

Shifter har tidligere skrevet om oppstarten som i 2021 doblet omsetningen fra året før. I 2021 fikk bedriften inn i underkant av 2,4 millioner kroner i inntekter, mot 1,2 millioner kroner året før.

Regnskapet for 2022 viser at inntektsveksten fortsatte og landet på i overkant av fire millioner. Resultatet gikk fortsatt i solid minus med i overkant av 2,6 millioner kroner.

– Vi har lyktes godt med planen. Kenneth ble ansatt fordi han har en god «track record» (meritt-liste) på det kommersielle både her hjemme og i USA/Canada, sier styreleder i Luado Edvard Eikeland.

Luado er en formidlingsplattform for småjobber, inkludert alt fra montering av møbler til hagearbeid, og ble stiftet våren 2016 av Jarle Naustvik og Eikeland i samarbeid med digitalbyrået Daytwo.

Oppstarten har siden 2019 hatt et samarbeid med Ikea. Senere har også Maxbo og Jernia kommet på banen. Det har også hatt et samarbeid med smartlås-oppstarten Unloc siden 2021. 

Sikter mot positivt resultat i 2024

Nylig gjennomførte selskapet en fulltegnet emisjon som endte på litt over én million kroner. Planen videre er å styrke den kommersielle satsingen i 2024. 

Halvor Holmgren, gründeren bak Jetkids gikk inn som ny investor og sto for over 50 prosent av beløpet. 

I tillegg styrkes nå samarbeidet med IKEA ved at booking av fiksere blir integrert i kjøps-øyeblikket i varehuset og på nett.

– Integrasjonen med IKEA både i Norge og Finland skal sammen med de nye partneravtalene sørge for at driftsresultatet blir positivt i 2024 og at vi får vekst, sier Mæhlum og fortsetter:

– Vi skal være en verdiøkende tjeneste for våre partnere og en hjelpende hånd i hverdagen til folk flest, sier Mæhlum.

Det nye samarbeidet med Visma består i en integrasjon med deres eiendomsmegler-programvare, og åpner for Luado som leverandør for alle som skal fikse på ting når de skal kjøpe eller selge en bolig.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.