Ikea og Luado inngår samarbeid.

Luado inn hos møbelgiganten: "Kan gi store volumer raskt"

Publisert Sist oppdatert

Småjobb-startupen sikret monteringsavtale med IKEA.

Samarbeidet inkluderer i første omgang et pilotprosjekt i Oslo-området. Kunder som besøker IKEA-varehusene på Slependen og Furuset samt online, vil bli anbefalt monteringshjelp via Luado-plattformen.

– Vi jobber med å skape et nytt IKEA, i takt med endringer i behovene til de mange menneskene, sier Clare Rodgers, IKEAs toppsjef i Norge. 

– Tid er i ferd med å bli det mest dyrebare vi har, og vi ser at mange ønsker hjelp til ting hjemme for å gjøre hverdagen enklere. Derfor tror vi at formidlingen av Luados tjenester vil være et tilbud våre kunder setter stor pris på, sier hun videre.

Les også: Ikea rigger for fremtiden: 7.500 ansatte må gå

Lot seg ikke skremme

I april ble det kjent at Finn.no gir opp markedet for småjobbing. Luado lot seg imidlertid ikke skremme, og hadde allerede sikret seg en "hylleplass" hos Jernia.

– Avtalen gir oss først og fremst tilgang til potensielt tusenvis av svært relevante brukersituasjoner hvor tjenester fra Luado er høyst relevante for kundene, sier Luado-sjef Jarle Naustvik.

Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Retail Norge.

– Det at Luado blir promotert og anbefalt som partner på montering, kan potensielt gi oss store volumer med monteringsoppdrag raskt, sier han videre.

Dessuten er 15 prosent av alle Luado-oppdrag allerede montering, også av IKEA-møbler, opplyser gründeren. 

– Så behovet er der. Vi har allerede mange pålitelige og dyktige montører på plattformen, og gleder oss til at enda flere nå kan få hjelp med å få sine IKEA-møbler montert gjennom plattformen vår, sier Naustvik.

Les også: Full pott for småjobb-startup: – Vi måtte til og med si nei til flere, sier Luado-gründeren om sommerens crowdfunding-kampanje

Skalere raskere

IKEA har også egne monteringstjenester, men de tilbys først og fremst tilbys ved kjøp av kjøkken og mer omfattende prosjekter.

– Alle våre kunder har ulike behov og ønsker, derfor jobber vi hele tiden med å utvikle tjenester som gjør det så enkelt som mulig å handle hos oss, sier IKEA-sjefen, og legger til:

– Samarbeidet med Luado vil gi kundene et ekstra og enda mer fleksibelt alternativ for montering, eller hjelp med andre oppgaver hjemme. Erfaringer fra lignende samarbeid i andre IKEA-markeder er svært gode, så vi gleder oss til å komme i gang i Norge, sier Rodgers i IKEA.

Nå håper Luado-sjefen at IKEA-samarbeidet vil føre til en langsiktig samarbeidsavtale.

– Ambisjonen vår er å få på plass en langsiktig samarbeidsavtale med IKEA basert på erfaringer fra piloten, og at vi sammen med IKEA får volumer og kraft som gjør at vi kan skalere og ekspandere Luado-tjenesten raskere, sier Naustvik.

  • Luado ble etablert av Edvard Eikeland, Jarle Naustvik og digitalbyrået DayTwo våren 2016.
  • Selskapet har utviklet en realtidsplattform for formidling av småjobber mellom boligeiere og selvstendige utførere.
  • Lanserte sin første pilot (MVP) i Oslo og Bærum sommeren 2017.
  • Selskapet eies i dag av gründerne selv (61 prosent) og 190 eksterne investorer (profesjonelle investorer, brukere av tjenesten og ”folk flest”).
  • Planlegger nå utvidelse med faglært arbeidskraft og ekspansjon til nye byområder og markeder i 2019.

Les også: Ikea skrur sammen ny plattform: Vil inkludere konkurrentenes produkter

PS: IKEA kjøpte TaskRabbit i 2017, en lignende tjeneste som Luado, som er intergrert i det amerikanske markedet.