slush

Lover sauna i ekte Slush-stil når verdens største startup-konferanse kommer til Mandal

En rekke kjente aktører i det norske startupmiljøet pakker sekken når Norges første versjon av verdens største startup-konferanse. 

Arrangør: Ole Henrik Golf (til venstre) er en av dem som har jobbet for å få Slush til Norge og Mandal
Publisert

«Skal Slush arrangeres i Mandal? Hva?!», spør du deg kanskje når du leser overskriften. 

Men jo da: 14. mars skal første norske utgave av Slush´D Energy konferansen gå av staben i Mandal

Ole Henrik Golf, gründer av Remote Norge og en av initiativtakerne som har skaffet tillatelse til å arrangere konferansen, sier flere nettopp har stilt det spørsmålet etter at det ble kjent.

Ekte Slush-stil: Saunaen er på plass i Mandal.

– Det handler mye om initiativ. Det var 108 søknader til å arrangere Slush´D globalt og vi var én av fem som fikk tillatelsen tildelt, sier Golf. 

Slush´D Energy er altså en mini-versjon av den velkjente Slush-konferansen, som i flere år har blitt arrangert i Helsinki. 

Hovedkonferansen har siden første gang den ble arrangert i 2008 vokst seg til å bli den største startup-konferansen i verden med tusenvis av deltakere. 

Golf kan forsikre om at konferansen i Mandal vil ha kjente Slush-innslag. 

– Blir det karaoke i riktig Slush-stil?

– Vi har snakket en del om å få til karaoke. En ting som hvertfall er 100 prosent sikkert er at Sauna er på plass. Det skal altså ikke være noe dårligere enn i Finland og vi gjør mye for at det skal være et ekte Slush-konsept. 

I tillegg vil det foregå mer faglig program fra scenen der ulike aktører tar opp og diskuterer temaer om selskaps-bygging og energi-innovasjon.

Mandal på kartet

Det er andre gang Slush arrangeres i Norge etter første gang i Trondheim i 2021. I følge Golf var dette i betydelig mindre skala. 

Andre byer som også får arrangere konferansen i år er Windhoek, Kuala Lumpur, Aarhus og Bolzano. 

– Vi er veldig stolte av programmet vi har fått på plass, sier Golf. 

Han tror mye av grunnen til at nettopp de ble valgt var at de klarte å få på plass gode samarbeidspartnere som Startuplab, Skagerak Capital og Sparebanken Sør tidlig 

Blant de som skal delta under arrangementet er flere kjente investorer og startups/scale-ups. På gjestelisten står altså Skagerak Capital, Nysnø, Katapult, Momentum og en rekke andre norske investorer.  

Når det kommer til start-ups og scale-ups kommer 1X Technology, Kitemill, Pixii, Otovo og flere andre. 

Mandal: Flere kjente aktører vil delta på arrangementet i den lille kommunen

I tillegg kommer flere internasjonale VCer som gjør konferansen til en stor mulighet for norske energi startups og scale-ups til å potensielt møte store samarbeidspartnere, forteller Golf.

– Hadde vi arrangert i dag hadde det kommet i underkant av 500 personer og vi håper på et par hundre til. Det som er gøy er at vi har klart å dra de interessante miljøene ut av Oslo, Stavanger og Trondheim til Mandal, sier Golf. 

– Er ambisjonen å få Mandal på kartet? 

– Hundre prosent og ikke bare Mandal, men også hele regionen og Agder, svarer han.  

I følge han er Mandal en interessant region internasjonalt med tanke på kompetanse på energifeltet. 

– Det skjer mye kult på tech-fronten her. Man har jo vært lang fremme innenfor olje og gass, men mange er gjennom en transformasjon nå. 

– Men dessverre er det litt som et sort hull med tanke på internasjonal kapital. Oslo og Stavanger har vært mye flinkere til å promotere og fremme de ulike selskapene som jobber innen utvikling og innovasjon. Det er definitivt noe vi må gjøre noe med. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.