investor

Ledende teknologiavis: Softbank vil investere milliardbeløp i norsk robot

Ifølge The Information skal Softbank være i samtaler med 1X Technologies om nok en norsk storinvestering.

Flere investorer har falt for denne androioden og gründer Bernt Øivind Børnich i 1X Technologies.
Publisert

I en sak fra nettstedet The Information som gikk ut til leserne torsdag ettermiddag norsk tid, heter det at Softbank skal være i ferd med å investere i Moss-selskapet 1X Technologies (tidligere Halodi Robotics). 

The Information skriver om det som rører seg i Silicon Valley-miljøet, og er kjent for å ha svært gode kilder blant amerikanske investorer og tech-selskaper. De har således latt det gått sport i å avsløre nært forestående investeringer før aktørene selv har offentliggjort det. Denne gangen er det altså et norsk selskap involvert.

Ifølge nettstedets kilder skal det være snakk om en investering på mellom 75 og 100 millioner dollar, om lag 825 og 1100 millioner norske kroner. 

Det skal i så fall verdsette 1X, som nylig fikk ChatGPT-skaper OpenAI og Tiger Global som investorer, til i overkant av opp mot fem milliarder kroner etter penger. 

Tøff tid

Selskapet som er kontrollert av koreansk-japanske Masayoshi Son har hatt noen tøffe år mens verdsettelsene i tech-bransjen har korrigert til dels kraftig ned. 

Softbank måtte selv regnskapsføre betydelig kutt som i en periode satte selskapet i fare for å bryte med enkelte lånebetingelser. 

Men i høst lyktes det endelig for Softbank å børsnotere den britiske brikkeprodusenten, med et litt norsk opphav, Arm og samtidig hente 4,8 milliarder dollar i kapital til selskapet. Storeier Softbank hadde selv kjøpt seg ytterligere opp i Arm før noteringen som ble en betydelig suksess. Aksjekursen har i ettertid korrigert 18 prosent ned i takt med sentimentet i halvlederbransjen.

Dersom ryktene om 1X-investeringen stemmer, vil det ikke være første gang Softbank gjør storinnkjøp i Norge. Den japanske investoren gikk tungt inn i både Oda og Autostore.

Shifter har vært i kontakt med 1X Technologies som ikke ønsker å kommentere saken.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.