Krypto

Kryptobørs går på børs

Norwegian Block Exchange gjør helomvending, og søker notering på Euronext Growth.

Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen, varsler børsnotering og fortsetter jakten på en banklisens.
Publisert Sist oppdatert

I en selskapsmelding bekrefter Norwegian Block Exchange (NBX) at de søker notering på Euronext Growth i Oslo, og blir etter alle solemerker den første børsnoterte kryptobørsen i Norden.

Saken ble først omtalt av DN. Samme avis har tidligere skrevet at NBX for få måneder siden skrinla planene om børsnotering i Norge, fordi prosessen tok så lang tid. Nå er planen at aksjen skal kunne handles på Oslo-børsen «i nær fremtid».

Selskapets hentet 60 millioner kroner i en emisjon for et knapt år siden. Nå opplyser NBX, som er kontrollert av Kjos-familien, at det ikke kommer til å hente ytterligere kapital i sammenheng med noteringen.

I sammenheng forrige kapitalinnhenting skrev Shifter også om kryptobørsens ambisjon om å bli kryptobank. Den planen ligger fast, bekrefter NBX i meldingen.

– Med vår populære og voksende kryptobørs, solide grunnteknologi og kompetente, voksende stab, er vi godt posisjonert for å realisere vår visjon om å bli en ledende tilbyder av et bredt utvalg av finansielle tjenester basert på blockchain-teknologi, sier daglig leder Stig Kjos-Mathisen.

– Som en del av dette, har vi en klar plan om å bli den første banken i Norden for digitale eiendeler, og en av de første globalt.

En viktig milepæl i dette arbeidet, er å bli en lisensiert e-pengeforetak, noe som vil gi selskapet anledning til å tilby betalingstjenester basert på kryptovaluta. Selskapets søknad er til vurdering hos Finanstilsynet.

– Vi bygger sten på stein mot en fullstendig bank- og transaksjonstjeneste, sier Kjos-Mathisen.

NBX ble gründet i 2018 av Bjørn Kjos, som også står bak flyselskapet Norwegian.

NBX-aksjen ble nylig handlet for 8 kroner på gråmarkedet, noe som tilsier en noteringsverdi på omkring 519 millioner kroner.