kapital

Klarna mot børs allerede i høst - til en verdi på 20 milliarder dollar

Klarna viser sterkere resultater enn på lenge, men går fortsatt i minus. Nå avslører kilder til Bloomberg at de vil gå på børs i USA og sikter på en prising på 20 milliarder dollar, noteringen kan skje allerede i høst. 

Sebastian Siemiatkowski, konsernsjef og gründer i Klarna.
Publisert Sist oppdatert

Det ligger an til at svenske Klarna kan ende opp med en notering på Wall Street allerede i tredje kvartal i år, sier kilder til Bloomberg. Tidligere har det vært ryktet at de vil gå på børs i Storbritannia. 

De samme kildene hevder Klarna er i samtaler med banker og sikter mot en verdivurdering på rundt 20 milliarder dollar, som med dagens kurs er omtrent 211 milliarder kroner.

Klarna, som en gang var Europas høyest verdsatte startup, har sett verdien skrumpe ned fra toppen som en gang var anslått til 46 milliarder dollar. 

Nyheten kommer samme dag som fintech-selskapet legger frem resultatene fra 2023. 

Konsernet hadde inntekter på 20,6 milliarder svenske kroner, en økning fra 16,7 milliarder året før.

Det mest bemerkelsesverdige er likevel at de taper mye mindre penger. Klarna hadde riktignok fortsatt et underskudd på 2,5 milliarder svenske kroner i fjor, men det er en forbedring på nesten 8 milliarder sammenlignet med 2022 hvor de endte på et underskudd på hele 10,4 milliarder.

Klarna rapporterte for første gang på flere år et overskudd i tredje kvartal. Selv om året startet med tap, endret situasjonen seg altså rundt midten av året.

Sparer mye på AI-kundeservice

Svenskene er aktive på nyhetsfronten denne onsdagen og sendte også ut en pressemelding hvor de forklarer at deres nye kundeservice chatbot, drevet med teknologi fra OpenAI har vært svært vellykket.

Den nye chatboten har den siste tiden håndtert 2/3 av selskapets kundeservice-chatter. 

Klarna selv anslår at den vil føre til en resultatforbedring på 40 millioner dollar i løpet av 2024, ettersom den erstatter arbeid det ville krevd 700 heltidsansatte på kundeservice å gjøre. 

Går man tallene etter i sømmene priser de da hver ansatt til et kostnad på 57 142 dollar. 


Notisen er skrevet med hjelp fra ChatGPT, men desket av Shifters journalister. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.