emisjon

Kjøreskole-utfordrer sikrer frisk kapital – utvider til flere byer

Kör henter elleve millioner til ekspansjon. 

Publisert

Med våren i anmarsj (forhåpentligvis) og snøfrie veier som ligger klare for god gammeldags råning (for den som driver med det), er trafikken høy hos kjøreskole-utfordreren Kör, ifølge daglig leder og gründer Pouria Ruhi. 

Han kan fortelle at de nå har sikret elleve millioner norske kroner i frisk kapital i en ny emisjonsrunde. 

Shifter har tidligere skrevet om oppstarten, som organiserer kjøreskole-opplæring digitalt gjennom appen med samme navn.

Gjennom Kör, som ble lansert i 2021, kan man dermed bestille kjøretimer, få teori-opplæring, oppfølging og tilbakemeldinger fra kjørelæreren. 

Formålet er å gjøre kjøreopplæringen enklere, samt droppe det typiske kjøreskole-lokalet.

Rundt 50 kjørelærere bruker app-løsningen til Kör. 

Flere byer 

De nye midlene skal gå til å ekspandere videre til flere norske byer, og utvikle nye teknologiske løsninger som skal gjøre førerkortet enklere å ta, opplyser Ruhi. 

Per i dag kan kjøreopplæring bestilles i Drammen, Asker, Bærum, Oslo, Lillestrøm og Tromsø.

– Kör har som mål å vokse kraftig de neste årene. Ambisjonen er å kunne tilby trafikkopplæring i hele Norge og gradvis også i Europa. I tillegg skal teknologien utvikles for å skape nye inntektskilder, også i bedriftsmarkedet. 

Nylig startet Kör et bedrifts-samarbeid med forsikringsselskapet Fremtind. 

– Vi jobber med løsninger for profesjonelle sjåfører og selskaper som bruker disse for å sikre kvalitet og bidra til færre ulykker og skader på bilene og individene. Det ligger også store AI-muligheter i den dataen vi har.

En dansk og svensk investor

Det er danske Unconventional VC som har vært «lead»-investor (hovedinvestor) i runden. I tillegg kom svenske E14 Invest, samt en rekke norske private investorer inn.

– Investeringen vil muliggjøre en utvidelse av Körs tilbud, noe som vil spille en viktig rolle i sosial mobilitet, likestilling, og å digitalisere en bransje fra «low-tech» til «high-tech», sier general partner i Unconventional Ventures, Nora Bavey.

Ruhi har tidligere fortalt til Shifter at idéen til Kör baserer seg mye på tanken om at det skal bli lettere for alle å ta lappen i Norge for et mer inkluderende samfunn, samt at det er stort potensiale for modernisering innenfor bransjen. 

Ved å gi kostnadsinnsikt i appen ønsker han også at det skal bli mer transparent om hva det faktisk koster å ta lappen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.