sport

Joymo tredoblet inntektene

Selskapet som gir småidretter et stort publikum, fortsetter veksten, men frykter et stort hinder i 2024. 

Joymo-teamet, her ved Marius Larsen (CFO og COO) og Mike Emery (CEO).
Publisert Sist oppdatert

Joymo hentet i fjor 35 millioner kroner, og årsregnskapet fra samme år viser et inntektshopp fra 2,2 millioner kroner i 2022 til 6,3 millioner kroner i 2023. 

Selskapet står bak en strømmeplattform for sport, som skal bidra til å tilgjengeliggjøre idretter som tradisjonelt ikke har fått så stor plass i det etablerte medielandskapet.

– Vi har hatt fortsatt, og forventet, vekst i allerede inngåtte, langsiktige partnerskap. I tillegg inngikk vi siste halvdel i 2023 flere nye partnerskap, som kommer til å gi oss ytterligere vekst i årene som kommer, sier Marius Larsen, CFO og COO i Joymo. 

Driftsresultatet beløp seg til minus 20 millioner kroner. Helt som forventet, ifølge Larsen. 

– Vi fortsetter å gjøre investeringer i teknologi og kommersialisering, og hele forretningsmodellen vår er basert på langsiktighet, sier han.

Marius Larsen, CFO og COO i Joymo.

Globalt publikum

Etter at hjemmemarkedet forduftet da seks norske særidrettsforbund inngikk avtale med konkurrenten Mygame, har Joymo kun fokusert på drift og vekst i Storbritannia og Irland. 

Nylig signerte de også et partnerskap med sitt første internasjonale forbund; World Archery, sammensatt av 156 nasjonale bueskytingsforbund. 

– Det viser at plattformen leverer «The Home of Your Sport» i alle nivåer og idretter, sier Larsen og legger til: 

– For oss er alle avtaler vi inngår viktige, men det er et hyggelig stempel at et internasjonalt forbund ser verdien av det vi gjør.

Han er spesielt fornøyd med at Joymo dro i havn forrige finansieringsrunde med tanke på fjorårets krevende kapitalmarked, men frykter nå andre utfordringer i 2024. 

– Det store hinderet for videre vekst på teknologi-siden, er jo at det er for lite talent i Norge. Det er ikke unikt for oss, men det gjør at vi må se på alternative løsninger for å få tak i de riktige menneskene, sier Larsen.

– Dessverre må en del outsources. Vi må også hente folk som er bosatt i andre land.

– Jeg syns det er verre nå

Larsen har tidligere delt hvordan Joymo har rekruttert ansatte fra land som Algerie, India, Danmark, Wales, Ukraina, Seychellene, England, Nord-Irland, USA og Venezuela.

Larsen fortsetter: 

– Jeg syns det er verre nå, særlig med tanke på den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften som ble innført. Små teknologiselskaper som skal ansette høyt utdannede mennesker har med andre ord dårligere rammebetingelser i 2024 enn tidligere, sier han. 

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har riktignok nylig lovet å fjerne avgiften for ansatte med årslønn over 850.000 innen 2025.