helse

John Paul Salvador går fra supergründer til supergründer

– Det var alltid planen at jeg skulle gå videre, sier tech-profilen om at han nå forlater multi-milliard-exit-entreprenør Geir Førre.

John Paul Salvador går fra Firda til Oivi.
John Paul Salvador går fra Firda til Oivi.
Publisert Sist oppdatert

Det er en av de mest erfarne entreprenørene i hovedstaden som nå har startet hos tidligere Huddly-gründer Anders Eikenes og hans helsestartup Oivi – som lager en øyeskanner som kan oppdage begynnende blindhet hos diabetikere.

– Oivi er et selskap jeg har fulgt med på gjennom nettverket mitt i Startuplab, og etter noen få møter med Anders og teamet hans skjønte jeg fort at dette er noe jeg hadde lyst til å være med på, sier John Paul Salvador, som har gått til stillingen som direktør for business operations i den hete medtech-bedriften.

– Selskapet er dessuten akkurat i den fasen der kreativt kaos møter behovet for struktur slik at selskapet skal være rigget for vekst, både operasjonelt, finansielt og organisasjon. Det er rett i sweet-spotten min. Innertier langs alle dimensjoner.

Robot-entreprenør

Salvador har lenge vært et kjent fjes i gründermiljøet, særlig i og rundt Startuplab. Etter mange år i det etablerte næringslivet fikk han sitt første møte med entreprenørskap da han begynte i robotselskapet Nlink i 2017. Han ble fort bitt av basillen, og det var ingen vei tilbake.

– Jeg hadde jo en ballast fra «operations», men å bygge selskap visste jeg lite om den gangen, og i retrospekt var det mye jeg kunne ha gjort annerledes. Å bygge selskap er til tider ubehagelig. Erfaring og kunnskap kan gjøre det litt mindre ubehagelig, erkjenner han.

Etter fire startup-år og kommersiell utrulling av boreroboten til Nlink hoppet han altså videre til en av Norges mest meritterte gründere, Geir Førre, og hans investeringsselskap Firda og startuphjelperen Entrepedia.

– Disse årene har vært utrolig lærerike og til enorm inspirasjon. Å være med Firda å gå fra fire til 15 selskaper porteføljeselskaper på to år har vært en oppvåkning. Det har vist meg hvor mye det er mulig å få til på kort tid, sier Salvador.

John Paul Salvador (i midten med hvit skjorte bakerst) med Oivi-teamet i India.
John Paul Salvador (i midten med hvit skjorte bakerst) med Oivi-teamet i India.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

På plass i India

Han beskriver overgangen til Oivi som «en ganske kul overraskelse som han ikke så komme».

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg har alltid vært opptatt av å jobbe for å bedre sosiale og økonomiske ulikheter, og Oivi sine produkter vil kunne tilgjengeliggjøre kritisk diagnostisering til flere millioner diabetespasienter som tidligere ikke hadde den muligheten, og slik redde synet til disse menneskene.

John Paul Salvador har allerede rukket en tur til India der selskapet har sitt hovedsatsingsområde så langt. Der deltok han blant annet på en diabeteskonferanse i Delhi der Oivi promoterte øyeskanneren. Der fikk leger teste utstyret i bruk.

– Den første dagen satt jeg som operatør på kameraet uten noe opplæring. Vi tok retina-selfies på tre sekunder på hver pasient, og alle fikk resultatet ti minutter senere. Produktet er jo veldig modent med tanke på at dette er det første utgaven, sier Salvador.

Dessuten har han besøkt de ansatte - to tredjedeler sitter nemlig i Bangalore, Indias tech-hovedstad.

– I det store og det hele er det masse kompetanse i India. Teamet der er motivert og har hatt en utrolig læringskurve. Om mulig har jeg fått enda større tro på at vi kommer til å nå målene våre.

Orden i kaoset

Shifter skrev tidligere i vår om hvordan Anders Eikenes har hentet inn 30 millioner kroner til å ta selskapet det neste steget. Oivi er nå 35 ansatte, men har planer om snart å bli flere.

– Når vi nå er så mange i Oivi skjønte vi etter hvert at vi måtte gjøre en del endringer i måten vi jobber og organiserer oss på. Vi lette etter en “super-hero”, med dyp kompetanse og relevant erfaring innen finans, operations, støtteordninger, prosjektledelse - en som kunne takle usikkerheten, kaoset og de raske tempo-skiftene som er en naturlig del av en raskt voksende startup. Han måtte samtidig ha en iboende “glede” i gradvis å skape orden i dette kaoset, noe som er dønn nødvendig for å kunne vokse, fastslår Oivi-gründer Anders Eikenes.

Jing og Jang

Entrepedia-sjef Oliver Halvorsrød sier på sin side at han kommer til å savne John Paul Salvador.

– Det var jo planlagt at han skulle over på neste kapittel etter 2 år, og her traff han en veldig god match som neste steg. JP og jeg var litt Jing og Jang, og han var savnet allerede første dag ute av kontoret. Nå starter jobben vår med å finne en god arvtager til å fylle rollen på Entrepedia, det blir ikke lett.

Powered by Labrador CMS