KULTUR

Iterate går inn i Boldbooks

Gründeren tar opp privat lån for å skyte nye penger inn i startupen som tar mål av seg å utfordre den mektige forlagsbransjen - og nå også teater, film og TV.

F.v. Rune Larsen (medgründer og CEO i Iterate), Axel Krabberød (plattformekspert fra Platform Business), Irene Solberg (interaksjonsdesigner fra Iterate), Heidi Midtun Larsen (COO), Kristin Over-Rein (gründer og CEO i BoldBooks), og Anders Haugeto (medgründer og styreleder i Iterate)
F.v. Rune Larsen (medgründer og CEO i Iterate), Axel Krabberød (plattformekspert fra Platform Business), Irene Solberg (interaksjonsdesigner fra Iterate), Heidi Midtun Larsen (COO), Kristin Over-Rein (gründer og CEO i BoldBooks), og Anders Haugeto (medgründer og styreleder i Iterate)
Publisert

I påvente av en større kapitalinnhenting som er planlagt til neste år, har Boldbooks nå hentet inn 1,2 millioner kroner i brofinansiering. Oppstartsselskapet har laget en plattform som hjelper forfattere med å publisere bøker på egen hånd.

Blant annet kommer Iterate inn på eiersiden. Shifter har tidligere omtalt selskapets bruk av såkalt svettekapital (se faktaboks) for å få fart på over 20 ulike startups. Selv fikk Iterate en investering på over 100 millioner kroner fra Møller tidligere i år.

– Jeg har fulgt med BoldBooks siden starten, og da de tok kontakt var jeg ikke i tvil om at dette ville jeg bli med på, sier gründer av Iterate, Anders Haugeto.

Han har selv noe med forfatterskap etter å ha vært med å skrive en lærebok om koding. Haugeto mener de etablerte forlagene gjør det «svært lite attraktivt» å være forfatter, både økonomisk og rettighetsmessig.

– Dette er en bransje som trenger å røskes opp i.

Runden ble gjennomført med den laveste aksjekursen som ble vedtatt på generalforsamlingen til Boldbooks i sommer, noe som priser selskapet til 36 millioner kroner.

Ansatte deltar

Gründer og daglig leder i Boldbooks, Kristin Over-Rein, forteller at pengene kommer inn som en del av en «opsjonspakke» designet for å rydde opp i eierstrukturen.

Hun deltar selv med 100.000 kroner. Det er andre gang gründeren blir med på en kapitalutvidelse i Boldbooks. Over-Rein forteller at hun har tatt opp private lån på til sammen 275.000 kroner, som er satset på selskapet hun bygger.

– For å synliggjøre at jeg har «grit» og tro på selskapet, sier hun.

I tillegg deltok driftssjef (COO) Heidi Midtun Larsen og plattformspesialist Axel Krabberød i emisjonen. Sistnevnte har vært tilknyttet Boldbooks i flere år, og har vært innleid i staben fra august.

Nye forventninger

Det blåser friskt i forlagsbransjen for tiden, spesielt etter at Konkurransetilsynet nylig bøtela fire forlag over en halv milliard kroner for koordinering av priser og posisjonering i markedet.

– I framtida vil ikke forfatterne stå med lua i hånda. Den nye generasjonen er vant til å formidle budskapet i digitale kanaler direkte til publikummet sitt, og for dem er det både gammeldags og unødvendig å gå via forlag som stikker av med rettighetene og størstedelen av inntektene, mener Over-Rein.

Fremover skal Boldbooks derfor jobbe med å optimalisere brukerreisen, slik at prosessen med å gi ut en bok blir så «sømløs, effektiv og artig som mulig», forteller gründeren.

– Samtidig som kvalitetsnivået opprettholdes. Her kommer Iterate inn med sin ekspertise på design, produktutvikling og skalering.

Mer enn bøker

– Sammen skal vi lage en plattform som vil være den nye måten for forfattere å publisere historier og kunnskap på, sier hun.

Over-Rein avslører også at selskaper nå tenker større en bare bøker. Allerede har de knyttet seg til tjenesteleverandører innen teater, film og TV-serier.

– Vi rigger oss for framtiden og Iterate er den perfekte samarbeidspartneren for oss.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS