KULTUR

Iterate går inn i Boldbooks

Gründeren tar opp privat lån for å skyte nye penger inn i startupen som tar mål av seg å utfordre den mektige forlagsbransjen - og nå også teater, film og TV.

F.v. Rune Larsen (medgründer og CEO i Iterate), Axel Krabberød (plattformekspert fra Platform Business), Irene Solberg (interaksjonsdesigner fra Iterate), Heidi Midtun Larsen (COO), Kristin Over-Rein (gründer og CEO i BoldBooks), og Anders Haugeto (medgründer og styreleder i Iterate)
Publisert

I påvente av en større kapitalinnhenting som er planlagt til neste år, har Boldbooks nå hentet inn 1,2 millioner kroner i brofinansiering. Oppstartsselskapet har laget en plattform som hjelper forfattere med å publisere bøker på egen hånd.

Blant annet kommer Iterate inn på eiersiden. Shifter har tidligere omtalt selskapets bruk av såkalt svettekapital (se faktaboks) for å få fart på over 20 ulike startups. Selv fikk Iterate en investering på over 100 millioner kroner fra Møller tidligere i år.

– Jeg har fulgt med BoldBooks siden starten, og da de tok kontakt var jeg ikke i tvil om at dette ville jeg bli med på, sier gründer av Iterate, Anders Haugeto.

Han har selv noe med forfatterskap etter å ha vært med å skrive en lærebok om koding. Haugeto mener de etablerte forlagene gjør det «svært lite attraktivt» å være forfatter, både økonomisk og rettighetsmessig.

– Dette er en bransje som trenger å røskes opp i.

Runden ble gjennomført med den laveste aksjekursen som ble vedtatt på generalforsamlingen til Boldbooks i sommer, noe som priser selskapet til 36 millioner kroner.

Ansatte deltar

Gründer og daglig leder i Boldbooks, Kristin Over-Rein, forteller at pengene kommer inn som en del av en «opsjonspakke» designet for å rydde opp i eierstrukturen.

Hun deltar selv med 100.000 kroner. Det er andre gang gründeren blir med på en kapitalutvidelse i Boldbooks. Over-Rein forteller at hun har tatt opp private lån på til sammen 275.000 kroner, som er satset på selskapet hun bygger.

– For å synliggjøre at jeg har «grit» og tro på selskapet, sier hun.

I tillegg deltok driftssjef (COO) Heidi Midtun Larsen og plattformspesialist Axel Krabberød i emisjonen. Sistnevnte har vært tilknyttet Boldbooks i flere år, og har vært innleid i staben fra august.

Nye forventninger

Det blåser friskt i forlagsbransjen for tiden, spesielt etter at Konkurransetilsynet nylig bøtela fire forlag over en halv milliard kroner for koordinering av priser og posisjonering i markedet.

– I framtida vil ikke forfatterne stå med lua i hånda. Den nye generasjonen er vant til å formidle budskapet i digitale kanaler direkte til publikummet sitt, og for dem er det både gammeldags og unødvendig å gå via forlag som stikker av med rettighetene og størstedelen av inntektene, mener Over-Rein.

Fremover skal Boldbooks derfor jobbe med å optimalisere brukerreisen, slik at prosessen med å gi ut en bok blir så «sømløs, effektiv og artig som mulig», forteller gründeren.

– Samtidig som kvalitetsnivået opprettholdes. Her kommer Iterate inn med sin ekspertise på design, produktutvikling og skalering.

Mer enn bøker

– Sammen skal vi lage en plattform som vil være den nye måten for forfattere å publisere historier og kunnskap på, sier hun.

Over-Rein avslører også at selskaper nå tenker større en bare bøker. Allerede har de knyttet seg til tjenesteleverandører innen teater, film og TV-serier.

– Vi rigger oss for framtiden og Iterate er den perfekte samarbeidspartneren for oss.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!