emisjon

Investorene strømmer til 7Analytics

Flom-startup 7Analytics får danske Scale Capital på eiersiden i mellomstor runde.

Teamet i 7Analytics
Publisert Sist oppdatert

7Analytics har utviklet AI-algoritmer som gjør det enklere å predikere hvordan flomvann kan ramme bygg og steder basert på tilgjengelige vær- og kartdata. 

Nå har selskapet hentet fire millioner euro, om lag 46 millioner kroner, fra en rekke investorer, blant annet danske Scale Capital. 

Bergens-selskapet har i det siste utviklet en egen plattform for forsikringsbransjen, Inzureflood, hvor det skal være mulig å vurdere flomrisiko og potensielt skadeomfang. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Produktet skal være tatt i bruk av 40 kunder. Og i fjor sommer kunne gründerne Jonas Aas Torland og Werner Svellingen vise til dobling av antall kunder på prediksjonsverktøyet.

Høsten 2022 hadde selskapet startet å bygge seg opp i Texas sammen med Stormgeo. Kapitalen fra runden skal understøtte satsingen i USA. 

Prisingen i runden er ikke offentlig, men ved forrige store kapitalinnhenting i 2022 ble 7Analytics verdsatt til 90 millioner kroner. 

Den gangen kom en rekke norske investorer med, som Momentum, Obos Oppstart, Construct Venture og Multiconsult. 

Construct Venture, Obos og Momentum er også med i denne runden.
I Momentum er det Svein Ove Langeland som har jobbet tettest med 7Analytics. 

Vi spør hva han tenker om finansieringsrunden og hva som er Momentum sine forventninger som investor i selskapet fremover. 

– Finansieringsrunden for selskapet er viktig for videre vekst og skalering internasjonalt. 7Analytics har et unikt produkt med et godt verdiforslag til både forsikringsselskap, eiendomsaktører og byer. Klimaendringene er allerede tydelige, med mer ekstremvær og urbane flommer med økende hyppighet, sier Langeland. 

– Byene våre er imidlertid ikke bygget for å ta i mot den økte nedbørsmengden, og 7Analytics sine avanserte modeller gir forsikringsselskap, eiendomsaktører og byer bedre oversikt over hvilke områder og bygg som vil bli rammet av flom ved ulike nedbørsmengder, og hvilke tiltak man kan gjøre for å håndtere risikoen, utdyper han. 

– Vi gleder oss til å jobbe med selskapet i årene fremover, og tror 7Analytics har stort potensiale i årene som kommer, sier Langeland.