emisjon

Investorene fortsetter å satse på energi: Plasserer 400 millioner i smart strømnett-selskap

eSmart Systems får inn amerikansk venturefond i sin kjemperunde.

Henrik Bache er konsernsjef i eSmart Systems.
Henrik Bache er konsernsjef i eSmart Systems.
Publisert Sist oppdatert

Esmart Systems får inn 400 millioner kroner i en kapitalrunde.

AI-selskapet eSmart Systems skal ta verdensmarkedet med produktet Grid Vision som kombinerer dronebilder og kunstig intelligens til å inspirere strømnettet.

Til Finansavisen sier administrerende direktør Henrik Bache at det langsiktige mål er å tidoble omsetningen i løpet av de neste tre til fire årene. Omsetningen i 2020 var på 111 millioner kroner.

Det amerikanske venturefondet Arosa Capital kommer inn som eier i runden. Det har også Equinor Energy Ventures, Kongsberg Gruppen, Nysnø Energy Impact Partners og Future Energy Ventures.

Flere av investorene deltok i den forrige runden på 150 millioner i 2019.

Venter tredobling av kraftnettet

Ifølge Princeton Environmental Research og Rystad Energy er det forventet at det globale kraftnettverket skal tredobles i størrelse, og at over 18 tusen milliarder dollar skal investeres innen 2050 for å nå netto nullutslipp.

– Den geopolitiske situasjonen vi står overfor har økt oppmerksomheten knyttet til energisikkerhet og understreket behovet for et stabilt kraftnett. Hyppigere forekomster av ekstremvær, som følge av klimakrisen, gir mer sårbar infrastruktur og eSmart Systems er godt posisjonert for å bistå operatørene med å møte disse utfordringene, sier Henrik Bache i en melding.

I fjor sommer kjøpte eSmart Systems det Stavanger-baserte selskapet Verico for å styrke veksten internasjonalt.

Verico tilbyr spesialiserte tjenester og løsninger innen Asset Information Management (AIM) til energibransjen, og utfyller samt komplementerer eSmart System sine tjenester. Det kombinerte selskapet sysselsetter 110 ansatte i Sverige, Tyskland, Nederland, Storbritannia og USA.

Meglerhusene DNB Markets og Arctic Securities var finansielle tilretteleggere for emisjonen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS