Investor Anniken Fjelberg om Voisey: «Produktet er perfekt timet for det året vi opplever nå.»

Få måneder etter at hun falt for selskapet og kjøpte seg inn, ble selskapet solgt til Snap. Anniken Fjelberg mener suksessen er bra for Norge og kreative teknologier.

Publisert Sist oppdatert

Voisey-gründer Erlend Hausken kommer på torsdagens «Creative Tech Hunt»-finale, som sendes direkte på Shifter i vinduet over. Arrangementet ledes av Anniken Fjelberg.

– Vi ser nå en modning av startup-miljøet i Norge, og «creative tech» er intet unntak, sier Anniken Fjelberg i 657 Oslo.

Coworkingspacet er vert for torsdagens Creative Tech Hunt, pitchekonkurransen der Snap-oppkjøpte Voisey gikk til topps forrige gang. Fjelberg viser til at de kreative industriene er blant de hurtigst voksende næringene i verden i dag, og er også blant de som skaper flest nye arbeidsplasser.

- Det er fantastisk gøy å se at norske selskaper innen kreative bransjer gjør seg gjeldende internasjonalt, med milepæler som børsnoteringen av Kahoot og oppkjøpet av Spacemaker, sier Fjelberg.

Falt for Voisey

Hun påpeker at både gaming, edtech og arkitektur inngår i samlebegrepet «creative industries». Selv hadde hun en liten eierpost i Voisey.

– Akkurat hva som skjer med Voisey for tiden skal jeg som investor ikke uttale meg om. Jeg falt for for business-caset under «Creative Tech Hunt» her på 657 Oslo, og de stakk av med seieren, forteller Fjelberg.

«Creative Tech Hunt» er en nasjonal konkurranse, der målet er å kåre landets råeste kreative tech-startup.

– Vi har holdt på i 6 år nå, så vi har virkelig sett en rivende utvikling og hundrevis av sterke kandidater. Voisey hadde et knallsterkt og spisst verdiforslag i et globalt marked i sterk vekst, og som drives av hyppig produktutvikling. Ikke minst har de et super-team med solid erfaring, mener Fjelberg.

Hun mener at selskapet har blitt enda sterkere i løpet av 2020.

– Produktet deres i seg selv er kjempespennende siden mennesker kan sitte på kryss og tvers av landegrenser og skape musikk sammen, og det er perfekt timet for det året vi opplever nå, påpeker Fjelberg, med henvisning til den pågående pandemien med lockdown mange steder i verden.

Viktig for Norge

Fjelberg tror selskaper som Voisey setter Norge på kartet internasjonalt, og at både investorer og storselskaper retter øynene hit, ikke bare til Stockholm som hittil har dominert Norden.

– Ikke minst så bidrar de også med verdifull kompetanse og kapital inn i miljøet her til lands. De viser oss – og beviser – at det går an å skape norske techsuksesser globalt, hvilket er inspirerende både for fremtidige gründere og eksisterende investorer.