Juryen sammen med vinnerne Matthew Smalley og Marie Jacobsen Lauvås (nummer 5 og 6 fra venstre). Foto: Presse

Språkspill-appen Capeesh kåret til landets beste kreativ-startup

Publisert Sist oppdatert

-- Et bevis på at mange tror på hva vi prøver å oppnå, sier Matthew Smalley i det hete edtech-selskapet. 

Før jul hentet Capeesh tre millioner kroner fra ledende tech-investorer, og lanserte appen som bruker maskinlæring og spillteknologi til å lære utlendinger norsk som arbeidsspråk. Denne gangen har de altså vunnet prisen for beste kreativ-startups her til lands i Creative Business Cup, og går videre til den internasjonale finalen.

-- Å vinne her er for oss et veldig stort bevis på at vi har tillit i miljøet og at mange tror på hva vi prøver å oppnå. Seieren og eksponeringen i den globale finalen gir oss dessuten store mulighet for å utvide virksomheten internasjonalt. Vi er et kreativt selskap, vi har en lidenskap for kreativitet, og det faktum at det er en pris som fokuserer på det er fantastisk, sier Matthew Smalley, Chief Commercial Officer i Capeesh.

Nisje

Creative Business Cup er verdens største pitchekonkurranse for kreative startups. I den globale finalen konkurrerer startups fra mer enn 50 land. 657 Oslo er nasjonal partner og vert for Creative Business Cup i Norge – og arrangerer regionsfinaler i samarbeid med gründerhubene Work-Work i Trondheim, Innovation Dock i Stavanger, Bergen Works i Bergen, Blender Collective i Fredrikstad og Flow i Tromsø. Blant de tidligere vinnerne er blant andre skitech-startupen Think Outside fra i fjor og kreativplattformen Graphiq som vant i 2017.

-- Capeesh har funnet en nisje hvor kundene per i dag betaler store summer til alternative løsninger som ofte er mindre effektive og mer manuelle, dette gjør det selvsagt til et spennende selskap, sier Esben Poulsen, leder av Arkwright X og jurymedlem i konkurransen.

-- Capeesh skilte seg ut i finalen med en veldig sterk presentasjon fra en sterk gründer i Marie Jacobsen Lauvås. Jeg er sikker på at Capeesh vil slå an hos juryen i den globale finalen også, med tanke på de kombinerer teknologi med kreativitet, sier Camilla Watz Johannessen, CEO ved 657 Oslo.

Les også: Gjorde seg forstått hos investorene: Jobbspråk-appen lærer utlendinger mer enn hverdagsnorsk

Skreddersøm for språk

Capeesh kan skreddersy kurs i vokabular og uttale, for hvem som helst, uavhengig av bransje.

Maskinintelligensen i appen kan analysere personalhåndbøker og presentasjoner fra industrien, og dermed gi språkopplæring innen svært snevre områder, som “termisk avlusing” i havbruksindustrien.

– Appen gir alle ansatte i industri og næringsliv en mulighet til å trene på akkurat den terminologien og uttalen de trenger. Vi tilpasser vokabulartrening til hvilken som helst nisje. Ved hjelp av maskinintelligens, sa Marie Jacobsen Lauvås, daglig leder i Capeesh, i en artikkel i Shifter nylig.

Skyfall Ventures, Trond Riiber Knudsen (TRK Group) og Tidligfasefondet i Nord-Trøndelag er blant investorene i selskapet.

Blant de andre selskapene i finalen i Creative Business Cup var Requestify, Capeesh, Hyre, Brono, Bædi & Børdi og As We Are Know.