CEO og gründer av Intelecy, Bertil Helseth, sammen med nyansatte Tom Van de Wiele.
CEO og gründer av Intelecy, Bertil Helseth, sammen med nyansatte Tom Van de Wiele.

Intelecy dro til Silicon Valley for å finne nøkkelrolle: Hjemme banket en prisvinnende kandidat på døra

Tom Van de Wiele forlater Googles "eliteteam", DeepMind, for å jobbe i norsk AI-startup.

Publisert Sist oppdatert

Intelecy-gründerne Bertil Helseth (CEO) og Espen Davidsen (COO) hadde lenge jobbet med å finne riktig person til å fylle rollen som "Chief Data Scientist".

Selskapet lager software for optimalisering av industriell produksjon, basert på avansert stordata og kunstig intelligens. Målet er å bidra til en mer bærekraftig industrialisering.

På kundelisten står blant andre Fortum, Tine og Nortura.

Les også: Intelecy henter 10 millioner fra kjente investorer

Gründerne trålet hundrevis av profiler, søkte råd hos en rekke rekrutteringsbyråer og reiste attpåtil på jakt til Silicon Valley, uten hell.

Jaktet på det ekstreme

Samtidig var Tom Van de Wiele en aktiv jobbsøker i Norge. Han er opprinnelig fra Belgia og hadde sammen med kona, bestemt seg for å flytte nordover - riktignok ved hjelp av egenutviklede algoritmer som hadde plukket ut Norge i jakten på "det ekstreme" i form av både sport og natur, forskning og vitenskap.

I bagasjen lå foruten en lidenskap for å være utendørs, en førsteplass i den såkalte Kaggle-konkurransen, som i sin tid hadde resultert i "drømmerollen" som Research Engineer hos det Google-eide selskapet DeepMind i London, av mange regnet som det mest avanserte Data Science-teamet i verden.

Tom Van de Wiele har begynt å jobbe i Intelecy.
Tom Van de Wiele har begynt å jobbe i Intelecy.

– Arbeidsmiljøet var svært inspirerende og menneskene var fantastiske, sier Van de Wiele, som er utdannet Data Scientist med spesialisering i AI.

Han har også en mastergrad i statistisk dataanalyse, og i DeepMind jobbet Van de Wiele primært med å gjøre "Deep Reinforcement Learning" mer effektivt og generisk.

Likevel var ikke storbylivet noe for verken han eller kona, forteller AI-utvikleren. De ville løpe mer, bestige flere fjell og kjenne på en større frihet.

– Noe av det jeg tar med meg videre fra DeepMind, er hvordan sjefene formidlet sin kunnskap gjennom ydmykhet og vennlighet, sier Van de Wiele - som selv tok kontakt med Intelecy, blant et par andre aktuelle kandidater.

– Gjennom å utvikle et produkt for hvordan industrien kan produsere renere, tryggere og mer effektivt, kan vi være med på å dra industrien i riktig retning, sier han om hvorfor valget falt på Intelecy.

Jobber for det umulige

Van de Wiele skulle bli Data Scientist lenge før det fantes, forteller han videre. Problemløsning og matematikk har alltid tronet på topp, også da han som skolegutt programmerte nittitallets "Snake" til å kunne gå gjennom vegger.

– Når noen sier at noe er umulig, jobber jeg da alltid hardest for å motbevise akkurat det, sier Van de Wiele, som trekkes mot det ekstreme, også på fritiden: En uke i svensk skog kaller han "mindfullness". Ultraløp er heller ingen fremmed sport.

Intelecy-gründerne gleder seg over nyansettelsen.

– Hans bakgrunn innen både analyse, og spesielt fra industrien og automasjon, var med på at det ble full klaff, sier Davidsen, og Helseth supplerer:

– Tom hadde også erfaring med tidsseriedata, og kunnskap om industrien. Vi følte oss trygge på at han var den rette til å lede Data Science-teamet vårt, sier han.

Selskapet har i dag ti ansatte, og på eiersiden står blant andre Investinor og Skagerak Maturo. Teamet holder til i Forskningsparken i Oslo og har tidligere også hentet ansatte fra Tidal og amerikanske Symantec.

Målet er global distribusjon med en løsning til alle typer bransjer.

Powered by Labrador CMS