Sommerspalten

Ingrid Schübeler: – Ganske svett episode når man så hvordan møtedeltakerne åpenbart ikke forstod hva jeg forsøkte å formidle.

Gründeren er forberedt på startup-livets oppturer og nedturer etter å ha sittet sammenhengende i en time i ThunderCoaster på Tusenfryd.

Ingrid Schübeler forlot Obos for å starte Perlo
Publisert Sist oppdatert

Shifter tar tempen på norske gründere i sommervarmen.

1. Hvordan lyder din 20-sekunders pitch av deg selv?

– Jeg er COO og medgründer av Perlo. Selskapet som har som mål om å bli en global leder innen operasjonell data for bygg- og eiendomsutvikling. Jeg liker å utfordre meg selv og har stadig nye prosjekter på gang. Etter 16 års erfaring fra byggebransjen tok jeg steget fra corporate til oppstart dette året for å løse et problem som har store sikkerhets- og miljøkonsekvenser og som trenger en umiddelbar løsning!

2. Hva er det beste du har opplevd som gründer i året som har gått?

– Vi etablerte Perlo i februar i år så jeg har enda litt igjen å ha et helt år bak meg som gründer, men så langt opplever jeg samhold i teamet samt heiarop og støtte fra oppstartsmiljøet og våre investorer som superbra! Jeg synes vi har kommet langt på vei og er superspent på reisen videre!

3. Har du en favoritt-«icebreaker»?

– Nei, egentlig ikke, jeg har klart meg til nå fint uten.

4. Hvor mye flaks har du på en skala fra 1-10?

– 10 i kjærlighet og 3 i spill.

5. Hva er det verste du har opplevd i et investormøte?

– Så langt har våre investormøter vært veldig positive, men en ting jeg hører fra andre selskap og som jeg synes er respektløst er «ghosting», altså rett og slett bare å forsvinne. Jeg mener at uansett hvor opptatt du er så skader du et selskap mer ved å ikke kunne gi en tilbakemelding. Selv om du ikke respekterer ideen eller selskapet så handler det om ren folkeskikk og respekt for et team.

6. Du får tilgang til en valgfri sum fra oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

– Oi, her burde jeg sikkert svare å utvikle produktet og Perlo, men for å være ærlig ville jeg heller at pengene skulle gå til å øke innsatsen for styrke psykisk helse blant unge. Vi trenger en robust generasjon, og det er en erkjennelse at pandemien har satt sitt preg.

7. Hva er det flaueste du har opplevd som gründer?

– Åh, det må være den gangen jeg klarte å tulle det til med oversettelse fra engelsk til norsk i pitchen slik at det ble bare surr da jeg skulle gjennomføre selve presentasjonen. Ganske svett episode når man så hvordan møtedeltakerne åpenbart ikke forstod hva jeg forsøkte å formidle. Flaut, men en grei læring å ta med seg videre!

8. Hva er det viktigste du skal gjøre til høsten?

– Da skal vi skalere opp vår MVP og invitere inn flere kunder til å ta i bruk løsningen. Gitt dagens bekymringer knyttet til data for boligutviklere og entreprenører ser vi frem til å se reaksjonene deres når de ser hva vi egentlig driver med. Det blir superspennende og jeg gleder meg enormt!

9. Hva bør norske gründere bli bedre på?

– Enda flinkere til å rekruttere fra utlandet. Det er dessverre ikke så enkelt som man skulle ønske, og prosessen kan være utfordrende, men oppsiden er til gjengjeld så stor. Du får beriket teamet med mangfold, supplert kompetanse og rigger deg samtidig for internasjonalisering.

10. Hvilket annet norsk selskap skulle du ønske at du hadde startet?

– Ai, her er det jo så mange å velge i, men da ville jeg nok valgt No Isolation. Arbeidet de gjør for å knytte mennesker sammen på ulike nivåer er forbilledlig.

11. Du kan velge mellom alle gründere i hele verden, hvem skulle du gjerne hatt i teamet ditt?

– Som en skikkelig foodie så velger jeg meg René Redzepi, sjefskokk og innehaver av restaurant Noma i København. Blir så fascinert av måten han eksperimenterer, stadig finner nye metoder, stiler og på sin måte driver en hel bransje fremover. Også tipper jeg han kunne gitt noen gode lunsjtips på toppen av det hele!

12. Har du et spørsmål du liker å stille kandidater på jobbintervju?

– Hvis du kunne få oppleve et valg eller hendelse i livet ditt på nytt, hva ville det vært?

13. Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn.

– Jeg har sittet sammenhengende i en time i ThunderCoaster på Tusenfryd. Utrolig hva kroppen tåler.

14. Hvis du hadde vært karriererådgiver i ungdomsskolen, hva ville du anbefalt barna å bli når de blir store?

– Velg noe som du opplever som spennende og engasjerende, vær nysgjerrig. Tørr å velge utradisjonelt, ingen valg er feil for alle valg gir en erfaring, og du kan alltid justere retning.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*