Folkefinansiering

Induct kjøper opp norsk folkefinansieringsplattform

Nå skal den tjenesten rulles ut i utlandet.

CEO Alf Martin Johansen ringer i bjella da Induct ble børsnotert i 2016.
CEO Alf Martin Johansen ringer i bjella da Induct ble børsnotert i 2016.
Publisert

– Vi er veldig glade for å ble en del av Induct-miljøet, sier CEO Lars Bjørn Larsen i Bidra i en pressemelding etter at oppkjøpet ble kjent:

– Det er et spennende potensiale i samarbeidet med Induct, og vi gleder oss til å få ut potensialet sammen, fortsetter Larsen.

Bidra AS var en av de første som utviklet egen norsk teknologi for crowdfunding som en abonnementsbasert plattform-as-a-service. Selskapet har i dag store kunder som Eika, Cultura Bank, Frelsesarmeen og Norges Vel. Bidra.no drives i tillegg som en uavhengig plattform for belønning og donasjonsbasert folkefinansiering.

– Vår tids største sløseri er drømmer, gode gjerninger, prosjekter og bedrifter, som aldri blir realisert fordi det ikke finnes en arena som kobler dem opp med de rette ressursene, sier gründer Jan Olav Ryfetten i Bidra, og forteller at målet har vært å være Norges nasjonale dugnads- og frivillighetsportal.

I første omgang vil man fokusere på implementeringen av den nylig signerte avtalen med Eika gruppen, samt noen andre muligheter i Norge. Deretter vil produktene internasjonaliseres for lansering i markeder Induct er inne i, hvor folkefinansiering og dugnad står sterkt.

Både nasjonalt og internasjonalt vil Induct møte sterk konkurranse når de nå skal ta Bidra til neste nivå. Her hjemme har man eksempelvis Spleis, der ute i verden giganten Patreon.

Oppkjøpet gjøres ved at eierne av Bidra får aksjer i Induct. I første omgang fire millioner kroner i aksjer. Dersom man klarer å øke inntektene til Bidra med 25 prosent i 2023 i forhold til 2022, vil eierne få ytterligere fire millioner kroner i aksjer.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS