Mobility

Imove setter fart ut i Europa: Henter vekst-team fra bank

Imove planlegger utvidelse til syv nye land neste år.

Imove-gründerne Gunnar Birkenfeldt og Hans Kristian Aas.
Publisert Sist oppdatert

I sommer hentet mobilitetsselskapet Imove 160 millioner kroner og fikk europas største markedsplass på eiersiden.

Samtidig ble tjenesten lansert i Sverige. Nå planlegger selskapet en storstilt skalering ut i Europa. Innen to måneder skal selskapets bilabonnement-tjeneste være på plass i Nederland, og deretter står ytterligere 6-7 land for tur i 2022.

For å få til det, ansetter de et helt nytt team. Stavanger-trioen Knut Øvernes, Børge Liavik og Morten Fløisvik forlater toppjobber i Santander Consumer Bank til fordel for Imove. De tre har jobbet sammen i banken i over 20 år.

Stavanger-trioen Knut Øvernes, Børge Liavik og Morten Fløisvik forlater toppjobber i Santander Consumer Bank til fordel for Imove.

«Utover ren finansiell ekspertise, besitter de også et unikt kontaktnettverk innenfor bilindustrien som imove ønsker å nyte godt av når tjenesten nå skal ut i Europa,» skriver Imove i en pressemelding.

Det nye teamet får ansvaret for å få bilflåten til å vokse, og for å skaffe nye kunder til white label-teknologien for bilabonnement. Trioen skal også jakte finansiering.

– Jeg liker utfordrerposisjonen til et lite teknologiselskap som Imove, hvor man ikke har noen eksisterende forretningsområder å beskytte. Det betyr at man mye lettere kan innovere og faktisk skape verdi for kundene, sier Liavik i en pressemelding.

Han forlater stillingen som kommersiell direktør i Santander i Norge, hvor han har hatt ansvaret for digitale tjenester og open banking.

– Jeg har fulgt Imove tett helt siden 2018 og latt meg imponere over hvordan selskapet har kommet seg gjennom de ulike fasene. Veldig få klarer å stå hele distansen fra startup til scaleup, så timingen føltes veldig rett for å hoppe på dette toget nå, sier han.