Imove-gründerne Gunnar Birkenfeldt og Hans Kristian Aas.

Imove henter 160 millioner kroner og får Europas største markedsplass på eiersiden

– Timingen er korrekt for å skalere tjenesten ut, sier gründer og daglig leder Hans Kristian Aas.

Publisert Sist oppdatert

Imove henter til sammen 160 millioner kroner fra nye og eksisterende investorer, hvorav 130 millioner kroner går inn i selskapet som ny kapital.

Blant de nye investorene står AutoScout24, en av Europas største markedsplasser for nye og brukte biler. Mobilitetsselskapet gjør også plass på eiersiden til det norske venturefondet Norselab og det statlige klimafondet Nysnø.

Eksisterende eier Hedin Automotive er også med i denne kapitalrunden.

– Etter tre års drift, tusenvis fornøyde kunder og solid enhetsøkonomi i tjenesten er vi nå trygge på at timingen er korrekt for å skalere tjenesten ut, sier gründer og daglig leder Hans Kristian Aas.

Han viser blant annet til over 20 prosent månedlig vekst i løpet av det siste året. Antallet biler tilbudt gjennom abonnementstjenesten, økte i fjor fra 100 til 800.

Tidligere i år åpnet også Imove sin virksomhet i Sverige.

– Vi er veldig stolte over å ha funnet et knippe strategiske investorer med komplementær kompetanse og internasjonal erfaring. Som selskapsnavnet Imove tilsier; vi beveger oss. Vi gleder oss enormt til å bevege oss enda raskere sammen med vårt nye team, sier Aas videre.

Markedsledende

Kapitalrunden ledet av AutoScout24, er øremerket Imoves tilstedeværelse i Norden, men også global ekspansjon av plattformen. Skalering av et bilabonnement krever ifølge selskapet økt distribusjon, innkjøp av bilflåter, partnerskap, teknologi - og et team "som er klare for å det lille ekstra".

– Norge har vært et perfekt sted å utvikle ny teknologi og forretningsmodeller for å øke etterspørselen etter elbil, sier Imoves styreformann Tore Totland.

AutoScout24 kan sammenlignes med blant annet Finn.no i Norge. De er ifølge Imove markedsledende i 18 europeiske land og skal fremover være en distribusjonskanal for det norske elbil-abonnementet.

Partene skal sammen også tilby distribusjon, teknologi og tjenester til øvrige aktører som ønsker å lansere sitt eget bilabonnement, det være seg en eksisterende tilbyder, aktør i bilbransjen, et leasingselskap eller annen type flåte-eier.

– Med denne investeringen posisjonerer AutoScout24 seg fremst blant markedsplassene for å tilby nye eierskapsmodeller for konsumenter, og tar et markant steg for å støtte utviklingen på elbil, uttaler Borja Muller, Chief Strategy Officer i AutoScout24.

Nye eiere

Det Bergen-baserte oppstartsselskapet ble gründet av Aas og Gunnar Birkenfeldt i 2018, som et innovasjonsprosjekt mellom startupfabrikken NEW og Frydenbø-gruppen.

– Dette samarbeidet er et godt eksempel på hvordan unik bransjeforståelse og gründerånd kan være en kraftig kombinasjon når nye konsepter skal lanseres, sier Aas.

Som en del av den nye transaksjonen fasiliterer også selskapet for et sekundært aksjesalg på 30 millioner kroner, opplyser selskapet. Dette grepet er ifølge Imove gjort for å styrke selskapets eiersituasjon ytterligere for videre skalering.

Norselabs partner Aksel Lund Svindal er blant de nye investorene som nå gleder seg over å kunne ta del i Imoves skalering, både på hjemme og internasjonalt.

– Imove har et solid team som har klart å bygge et produkt brukerne elsker, og som samtidig er svært attraktivt for B2B partnere, sier Lund Svindal.

– Norge har en verdensledende posisjon innen e-mobilitet, som den internasjonale interessen for imove bekrefter, legger han til.

Også investeringsansvarlig i Nysnø Klimainvesteringer, John Egil Johannessen, mener Imoves ambisjon om å gjøre elbiler lettere tilgjengelig på verdensbasis, passer bra med Nysnøs mandat.

– Mobilitetssektoren står overfor store og spennende endringer. Vi ser et behov for mer bærekraftige løsninger og nye forretningsmodeller, og det er derfor vi investerer i Imove, sier Johannessen.