Kjetil Marius Istad sluttet for kort tid siden som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp. Nå går han til startupen han var kunde av.
Kjetil Marius Istad sluttet for kort tid siden som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp. Nå går han til startupen han var kunde av.

Ignite Procurement ansetter ex-sjefen til egen storkunde

Da Kjetil Marius Istad gikk av som leder for den statlige innkjøpskjempen Sykehusinnkjøp, tok han kontakt med startupen han hadde vært kunde av - og spurte om å få bli med på reisen.

Publisert

Nylig fortalte gründerne bak Ignite Procurement, som utvikler SaaS-løsninger for strategiske anskaffelser og innkjøp, om sine svært ambisiøse vekstplaner.

Målet for inneværende år er å øke abonnementsinntektene på innkjøpsverktøyet med 2,5-gangeren. Samtidig skal staben mer enn dobles til rundt 50 personer.

Nå ansetter selskapet Kjetil M. Istad som seniorrådgiver. Istad sluttet i begynnelsen av februar som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp, helseforetaket han har bygget opp til å bli en av landets største offentlige innkjøpere.

Sykehusinnkjøp er også en av storkundene til Ignite Procurement, så partene kjenner hverandre svært godt.

– En av de tingene som er frustrerende i det offentlige, er tilgang på data. Man har store systemer, men sliter med å samle de. Jeg synes jeg har kommet langt med dette i Sykehusinnkjøp. Ignite har tatt det videre og tenker friskt om hvordan det kan gjøres på en enklere måte, sier Istad.

– Det vil jeg være med på. Det trengs overalt i verden. Det er så mye innkjøpsdata, men å få satt det sammen slik at den kan brukes til å ta strategiske veivalg, sliter mange med, sier han.

Saken ble først omtalt av bransjenettstedet Anbud365.

Raske vendinger

Istad forteller at han traff selskapet ved flere anledninger gjennom sin gamle jobb.

Da han nå skulle tenke nytt om fremtiden, valgte han selv å kontakte Ignite Procurement.

– Det har gått fort. Det er fantastisk med den type selskaper; man kan snu seg rundt kjapt. Det blir åpenbart en stor endring for meg. Spesialhelsetjenesten er jo et økosystem i seg selv, mens i Ignite handler det mer om å se mulighetene og å være rask. Det appellerer, sier Istad.

Droppet lederjakt

Istad har i 15 år fylt lederstillinger i det offentlige. Nå skal han selv rapportere oppover i organisasjonen.

I den nye rollen skal Istad rådgi ledergruppen til Ignite Procurement, samt bidra på produktutviklingssiden. I tillegg får Istad ansvar for kundeoppfølging.

Å ikke gå for en ny lederstilling, var et helt bevisst veivalg for Istad.

– Jeg går ikke inn for å lede. Jeg går inn for å støtte og bidra med min kompetanse. Det er helt avklart fra start av. Da jeg sto i det veivalget, tenkte jeg det kunne være greit å prøve noe annet denne gangen.

Istad starter i sin nye jobb tidlig i mai.

Powered by Labrador CMS