INVESTERING

Hun skal styre pengene til Snö Ventures

Etter at havfondet Fynd Ocean Ventures gikk på grunn, har partner Caroline Folkeson Jensen nå funnet veien til et annet norsk investeringsselskap: Snö Ventures.

Caroline Folkeson Jensen fortsetter i norsk venture etter havariet med Fynd Ocean Ventures. Nå skal hun styre finansene til Snö.
Publisert Sist oppdatert

For to år siden tok Caroline Folkeson Jensen sats og hoppet av jobben i investeringsbanken Carnegie for å bli med i det nyoppstartede investeringsfondet Fynd Ocean Ventures under ledelse av hennes tidligere studievenninne, Maren Hjorth Bauer.

Der fungerte hun som finansdirektør (CFO) inntil fondet havarerte samme høst.

Jensen mistet likevel ikke lysten på å jobbe i venturebransjen, og har nå sikret jobben som finansdirektør i investeringsselskapet til Magne Uppman og Teodor Bjerrang, Snö Ventures.

– Vi bygger organisasjonen for de to første fondene, men også fundamentet for flere fond. Vi forvalter mye kapital etter hvert, og vi ønsker å ta det neste skrittet i å profesjonalisere driften, sier managing partner Uppman til Shifter.

Fra startup til scaleup

Med en parallell til selskapene de investerer i, forklarer han at Snö nå tar steget fra å være et oppstartsselskap til å bli et vekstselskap.

– Og vi bygger for å reise mange nye fond i fremtiden.

Hittil er de de tre partnerne Uppman, Bjerrang og Max Samuel som har holdt i finansene, med støtte fra tidligere partner og CFO i Northzone, Stine Foss.

Noe av hensikten ved å ansette Folkeson Jensen er ifølge Uppman å gi partnerne muligheten til å slippe litt opp på administrative oppgaver.

– Og fokusere enda mer på å finne nye gode investeringer, samt følge opp de vi allerede har i porteføljen.

Status Snö

Snö er godt i gang med sitt andre fond, med ni investeringer i fjor. I porteføljen er blant andre Portal One, Axie Infinity og Breyta.

Totalt planlegger selskapet å gå inn i 20-25 prosjekter med dette fondet. Det kommer til å ta «et par år til», anslår Uppman. Deretter er planen å bygge et nytt fond.

– Utviklingen i fondene er meget bra. Uten å gå spesifikt inn på enkeltselskaper, så har vi gjort både nedskrivinger og oppskrivinger av verdiene det siste halve året, men summen er svært bra, sier han.

Vil akselerere utviklingen

I tillegg til erfaringen med Fynd Ocean Ventures og åtte år i Carnegie, kan Folkeson Jensen skilte med to år i investeringsselskapet Ferncliff.

Hun holder en mastergrad i finansiell økonomi og en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (NHH).

– Snö er i en spennende fase med mye som skjer fremover, og jeg hadde veldig lyst å bidra til å akselerere utviklingen av selskapet, sier Folkeson Jensen i en knapp kommentar.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!