Seriegründer Nardir Nalbant.

Homely henter vekstkapital: Prises til 205 millioner

Boligalarm-startupen henter 55 millioner kroner i frisk kapital.

Publisert Sist oppdatert

Rasmussengruppen, som også er storinvestor i Kolonial, leder runden med en investering på 30 millioner kroner - som gir et eierskap på 14,6 prosent i Homely. Gruppen posisjonerer seg dermed som oppstartsselskapets største, eksterne investor. Schibsted, som har vært på eiersiden siden desember 2019, følger også opp og opprettholder sin eierandel på 12 prosent.

Etter emisjonen prises selskapet til 205 millioner kroner.

– Jeg er svært godt fornøyd med den eiergrupperingen vi nå har fått med oss. Det gir trygghet for kundene å se at vi har langsiktige og seriøse eiere, og at vi er her for å bli. Konseptet er nå gjennomtestet over tid og vi har økonomiske muskler til å vokse raskere, sier gründer og styreleder i Homely, Nadir Nalbant, i en pressemelding.

Hittil har det vært to store aktører som har dominert boligalarm-markedet: Sector Alarm og Verisure. Denne uken ble disse ilagt norgeshistoriens største gebyr for ulovlig prissamarbeid av Konkurransetilsynet, rapporterte e24.

– Å utfordre duopolet i alarm-markedet, synes vi er veldig spennende, ikke minst fordi det vil gi enda flere muligheten til å skaffe seg den tryggheten en boligalarm gir. Homely har vist at de har et godt og tidsriktig konsept, som vi tror kan gjøre alarm tilgjengelig for mange flere boliger enn i dag. En annen grunn til at vi tror på dette, er Nadir Nalbants historie når det gjelder å utfordre i markeder med dominerende aktører, sier Dag Rasmussen, administrerende direktør i Rasmussengruppen, i pressemeldingen.