Fintech

Her er første fangst fra bergensernes nordiske oppkjøpsjakt

Stacc kjøper svenske The Farm Interactive.

Daglig leder Roderick Hristov og kommersiell leder Ahmed Krayem i The Farm Interactive,.
Publisert Sist oppdatert

Teknologiselskapet fra Bergen har særlig rettet seg inn mot å utvikle tjenester for bank og finans. Mens de hittil har vært mest aktive i Norge, gjør de nå sitt første svenske oppkjøp, melder Finansavisen i en artikkel.

Det er nærmere bestemt The Farm Interactive som nå blir en del av det norske finansprogramvarekonsernet, der seriegründer og investor Henrik Lie-Nielsen er største eier og en svært aktiv styreleder.

Hvorfor Sverige?

Stacc leverer allerede løsninger til kunder i det svenske markedet, og har lang erfaring med å hjelpe svenske banker og finansinstitusjoner med å digitalisere og automatisere sine kreditt- og utlånsprosesser.

Stacc sikter mot en en omsetning på rundt 220 millioner kroner i 2022 hvor rundt 20 prosent av inntektene kommer fra kunder utenfor Norges grenser. Med oppkjøpet av The Farm Interactive forventer konsernet en samlet omsetning på nærmere 270 millioner kroner i 2023.

– Sverige er et naturlig neste steg for oss med tanke på at bankinfrastrukturen og tjenestene rundt har mange likhetstrekk med de norske. Sverige er også et større marked noe som gjør ekspansjon i Sverige til et et prioritert og naturlig neste steg. Vi har over lenger tid lett etter passende oppkjøpskandidater i hele Norden, og har nå funnet det vi mener er det den perfekte matchen, kommenterer Geir Nordrik, CEO i Stacc-gruppen, i en pressemelding.

Finanskompetanse

The Farm interactive har et team på rundt 20 utviklere med sterk kompetanse innen fakturaadministrasjon, factoring og inkasso, noe som passer godt inn i Stacc sine vekstplaner for Sverige, ifølge Nordrik. Stacc har et mål om å få et betydelig fotavtrykk og markedsandel i det svenske markedet, og det nye teamet lokalisert i Skövde, sørvest i Sverige, er den perfekte starten for Sverige-ekspansjonen, mener selskapet.

– Vi tror på lokal tilstedeværelse og nærheter til kunder. Kunnskap om lokale produkter, markedsforhold og reguleringer er viktig for å levere Stacc sine løsninger i de ulike markedene i Norden. Vi opplever økende interesse for våre løsninger i nabolandet og har troen på at Stacc er en “puslespillbrikke” som savnes i det svenske markedet.

Ferden i Norden fortsetter

Stacc sine planer for Norden stopper ikke med Sverige. Oppkjøpsstrategien står fast, og ambisjonen er fortsette å vokse inn i det nordiske markedet gjennom oppkjøp for derigjennom å få tilgang til lokal kompetanse og kapasitet som kan rulle ut Staccs løsninger i disse markedene.

– Vi søker kontinuerlig etter potensielle M&A-kandidater med domenekunnskap innen bank og finans med formål om å tilegne oss markedsadgang og nettverk i lokale geografiske markeder. Vi tror det er et stort uforløst potensiale for Stacc-løsninger også i resten av Norden, avslutter Nordrik.

Stacc består etter transaksjonen av 190 ansatte fordelt på kontorene i Bergen, Oslo og Sverige, seks år etter oppstarten i 2016.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!