CEO i Strise, Marit Rødevand.
CEO i Strise, Marit Rødevand.

Henter millioner til AI-teknologien som lærer kundene bedre å kjenne

– Vi var klare på at vi ville ha med en investor med dype lommer, forteller Marit Rødevand i Strise.

Publisert Sist oppdatert

Den norske AI-startupen Strise, som i fjor byttet navn fra Mito.ai, har hentet 13 millioner i en seed-runde ledet av det finske venturefondet Maki.vc.

Strise har laget en plattform som bruker maskinlæring til å analysere ekstern data som eierstrukturer, nyheter, markedstall og rapporter, og kombinerer dette med intern data fra kunder. Dette for å gi innsikt om kunder i antihvitvaskingsarbeid, risikovurderinger og salgsarbeid, og peker på det som er forretningskritisk.

Les også: I dette venturefondet bestemmer de seg raskere enn de fleste: Nå jakter de på flere «gærne gründere» i Norge

Ville ha investor med dype lommer

Selskapet har allerede fått med seg flere store banker i Skandinavia, som Sparebank1 SMN og BN Bank.

Der Google bruker en kunnskapsgraf til å gi oss bedre svar når vi søker, har Strise en kunnskapsgraf som gir bedrifter bedre informasjon om sine kunder.

– Med Strise kan bedrifter distribuere i sine hardeste datadrevne prosesser på en dag. Den handler ikke om å erstatte mennesker, men å skape en ny måte å jobbe der brukere og ny datainnsikt går hånd i hånd for å løse kritiske problemer, forteller Marit Rødevand, CEO i Strise.

Nå har de fått med seg det finske investeringsselskapet Maki.vc.

– Vi var veldig klare på at på seedrunden skulle vi få med en internasjonal investor, med dype lommer, og et nettverk vi ikke hadde fra før. Og Maki er et veldig spennende selskap. Og det at de bruker 2/3 av fondet på oppfølgingsinvesteringer er veldig bra for oss, sier Rødevand.

Skal ut i norden

Dette er fondets første investering i et norsk selskap, ut av fondet på 80 millioner euro.

– De fleste selskaper har rom for forbedringer i datadrevet beslutningstaking. I disse usikre tider er fakta og tidligere indikatorer lett tilgjengelig viktigere enn noen gang, sier Paavo Räisänen, investeringssjef i Maki.vc.

– Strise har et eksepsjonelt team som har vist at de er i stand til å kombinere nyskapende AI-teknologi med overbevisende brukeropplevelse. Selskapet er nå kare til å akselere veksten i Norge og starte en internasjonal ekspansjon.

Räisänen går nå inn som styreleder i Strise. Selve investeringsrunden var på 13 millioner og Maki investerte 12 av disse. Med seg på runden fikk de Tim Bolte, tidligere SVP i SAP, Johan Brand gjennom We Are Human, Farmhouse Capital og Henrik Langeland i HL Invest.

– Og nå skal dere ut i Europa?

– Først skal vi ut i Norden. Mange tenker kanskje at Norden er et lite marked, men når man ser på det som et marked for AI-løsninger er det egentlig veldig stort. Så får vi se etter det, hvor det bærer.

Powered by Labrador CMS