Åsmund Furuseth i Kahoot ringer i bjella på Oslo Børs torsdag 10. oktober 2019.

Har blitt en favoritt blant vekstselskapene: Nå får Merkur Market nytt navn

Blir en del av Euronext sin pan-europeiske markedsplass for vekstselskaper.

Publisert

På mindre enn fem år er det blitt notert 100 nye selskaper på de ulike markedsplassene til Oslo Børs. Fredag ringer CSAM Health i børsbjellen som den 100. nykommeren siden 2016.

De fleste børsnykommerne har debutert på Merkur Market.

Siden åpningen av markedsplassen 13. januar 2016, er det blitt notert hele 59 selskaper her. 24 av disse har blitt notert i år. Til sammenligning har kun tre nye selskaper blitt registrert på hovedlisten i år, og ingen på Oslo Axess.

– Med Merkur Market ønsket vi å åpne børsdørene for flere selskaper. Vi er veldig fornøyd med interessen. Strømmen av nye selskaper vi ser nå er uten sidestykke, sier børsdirektør Øivind Amundsen i en melding.

Døpes om

Der avslører han at markedsplassen endrer navn til Euronext Growth, i forbindelse med overgangen til Børsens nye handelssystem Optiq den 9. november.

Da blir Merkur Market en del av Euronext sin pan-europeiske markedsplass for vekstselskaper.

– Dermed får våre selskaper et enda større investorpublikum. Dette vil både selskaper og investorer nyte godt av. Selskapene vil få mulighet til å treffe enda flere investorer, og med flere investorer i handelssystemet vil likviditeten i aksjene øke, ifølge børsdirektøren.

Første steg

Merkur Market har fungert som inngang og første trinn videre til Oslo Axess og hovedlisten Oslo Børs. Siden 2017 har to selskap tatt steget fra Merkur Market til Oslo Børs, mens det har vært tre overføringer til Oslo Axess.

En rekke av årets nykommere på Merkur Market har annonsert planer om å bli overført til hovedlisten, deriblant Kahoot.

Ifølge Børsen har Merkur Market-selskapene siden 2016 hentet 15,7 milliarder kroner i frisk kapital gjennom aksjeemisjoner på markedsplassen.

Mesteparten av denne kapitalen er reist i 2020: 10,7 milliarder kroner.