Karriere

Hans Geelmuyden: – Jeg digger «kreativ ødeleggelse»

PR-toppen Hans Geelmuyden blir styreleder i venture-studioet Arta+.

Hans Geelmuyden og Tobias Kvaslerud.
Publisert Sist oppdatert

PR-nestoren Hans Geelmuyden blir styreleder i Arta+, et norsk venture studio-selskap.

Arta+ ble startet i 2018, og har siden den gang startet mer enn ti selskap som omfatter blant annet medisinske produkter, cyber security, tannhelse, regnskap, dagligvare, restauranter med mer. Selskapet har kontorer i både Stavanger og Oslo.

Hans Geelmuyden er grunnlegger av Geelmuyden Kiese Gruppen som har 150 medarbeidere og kontorer i Oslo, København og Stockholm.

I en melding fra selskapet heter det at Hans Geelmuyden i sine 34 år som gründer, har jobbet med å skalere en rekke oppstarter og tidligfase-selskaper.

«Han bringer med seg omfattende ledererfaring og en sterk track-record som er viktig for å få Arta+ og porteføljeselskapene til å skyte fart».

– Vi er glade for å ha Hans Geelmuyden som ny styreleder, sier daglig leder og partner Tobias Kvaslerud: -Vi så etter en tung næringslivsprofil med relevant erfaring, nettverk og ikke minst motivasjon til å være med oss i å etablere og utvikle selskap med internasjonale ambisjoner.

– Jeg er schumpeterianer, og digger kreativ ødeleggelse. I en norsk økonomi preget av statlig sklerose blir det viktigere enn noen gang å øke produktiviteten i økonomien ved å ta i bruk ny teknologi i nye anvendelser og ditto selskaper. Dessuten har vi gründere det alltid morsomt sammen, sier Hans Geelmuyden.

Joseph Schumpeter

Joseph Alois Schumpeter var en østerriksk og amerikansk

økonom som bidro spesielt til fagfeltene vekstteori,

institusjonell økonomi og økonomisk historie.
Han er blant annet kjent for å ha brukt begrepet «kreativ destruksjon» for å beskrive prosessen hvor bryter ned det gamle og fremmer det nye og mer tilpasningsdyktige.

Kilde: SNL

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.