Esben Poulsen (t.v.) bytter ut sjefsjobben i Arkwright X for å skalere gründer Kris Riises Unloc globalt.

Han var blant de første som satset penger på Unloc: Nå går Arkwright X-sjefen inn i ledelsen til nøkkel-startupen

Unloc planlegger å hente «flere hundre millioner kroner» for å ekspandere internasjonalt. Samtidig har de hentet nøkkelkompetanse fra Airbnb, Facebook, Arkwright og Documaster.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsbedriften som digitaliserer nøkler har inngått avtale etter avtale med store aktører hjemme i Norge, sist med Usbl - som øker selskapets årlige omsetning med millioner.

Ambisjonen til gründer Kris Riise er imidlertid av den internasjonale sorten. Det reflekteres i selskapets rekrutteringsarbeid.

Nå hopper medgründer og daglig leder Esben Poulsen i inkubator- og investeringsselskapet Arkwright X over til stillingen som driftssjef (COO) i Unloc. I tillegg har selskapet hentet nøkkelkompetanse fra Facebook, Airbnb og Documaster.

Samtidig avslører Riise at de planlegger å «øke kapitalen med flere hundre millioner kroner fremover». Den hittil største emisjonen til selskapet ble gjennomført i mars, og var på 25 millioner kroner til en verdivurdering på 120 millioner kroner.

– Vi opplever ukentlig vekst i omsetning, og forventer en kraftig økning fremover. Vi har ingen konkrete emisjonsplaner i år, men samtidig ser vi mange muligheter for å raskt posisjonere oss i et enormt internasjonalt marked, sier gründeren.

Best av 1000

Esben Poulsen startet Arkwright X i 2017. Investeringsselskapet har under hans ledelse investert i størrelser som Spacemaker, og var i 2018 en av de første som satset penger på Unloc. Den gang besto teamet kun av gründerne Riise og August Flatby.

– Jeg har vurdert over 1000 startups de siste årene, og blant dem er det ingen tvil om at Unloc er det mest lovende selskapet, mener Poulsen.

– Jeg har fulgt den fantastiske utviklingen som Unloc har fått til på veldig kort tid. Så da de spurte om jeg ville bli med på reisen måtte jeg bare kaste meg på.

Solgte Rolex for å kjøpe aksjer

– Hva kan du tilby selskapet i den fasen de skal inn i?

– Jeg håper særlig å kunne bidra med min analytiske og strategiske kompetanse, men også med struktur og organisering. Nå er vi 24 ansatte, og teamet kommer til at fortsette å vokse raskt, hvilket stiller nye krav til hvordan vi organiserer teamet og hvordan vi jobber sammen. Vi må sikre at vi leverer på våre ambisiøse mål om global vekst, sier Poulsen.

– Hva forventer du av overgangen?

– Masse hardt arbeid! Vi bygger en global virksomhet fra bunnen av, og det kommer man ikke sovende til.

– Hva, helt konkret, skal du gjøre i selskapet?

– Det blir i stor grad å «geare» virksomheten for den neste vekstfasen som vi er på vei inn i. Det vil si alt fra strategi til struktur og organisering. Vi møter ekstremt stor etterspørsel hos kundene våre, og skal gjøre alt vi kan for å levere høy kvalitet til dem.

– Er dette et langsiktig prosjekt for deg?

– Ja, definitivt. Jeg har investert alle sparepengene mine, og solgte mitt elskede Rolex for å kunne kjøpe noen ekstra aksjer. Så, ja, jeg er all in!

Girer opp salgsinnsatsen

I tillegg har selskapet ansatt Jesper Vik og Lars Hvattum til å lede arbeidet med salg internasjonalt.

Vik kommer fra stillingen som prosjektleder for Airbnb Work, hvor han hadde ansvaret for vekst i Europa. Han har vært ansatt i den verdensledende plattformen for privatutleie av bolig i sju år. Hvattum kommer på sin side fra stillingen som global salgsdirektør i tech-suksessen Documaster.

– Teknologien til Unloc løser et konkret problem for utrolig mange mennesker over hele verden. Fokuset mitt er internasjonal vekst. Tidligere med deling av hjem i Airbnb, og nå med deling av nøkler i Unloc. Vi skal åpne dører for alle, overalt, sier Vik.

Nylig hentet selskapet også Anna Hartz Munthe-Kaas fra Facebook til stillingen som vekstsjef.