nytt om navn

Han skal lede den børsnoterte delen av Schibsted

FINN-sjefen tar steget opp til å lede Schibsted etter splitten med nyhetsdelen.

Christian Printzell Halvorsen blir sjef i den delen av Schibsted som eier Finn og andre markedsplasser.
Publisert

Christian Printzell Halvorsen, som for tiden er EVP Schibsted Nordic Marketplaces & Delivery, vil tiltre sin nye rolle etter at salget av Schibsteds medievirksomheter til Tinius-stiftelsen er sluttført, en prosess som forventes å bli avsluttet på eller rundt 7. juni 2024. 

Han vil lede transformasjonen av Schibsted til et nytt og mer fokusert markedsplass-selskap, som vil gå under navnet Schibsted Marketplaces inntil et nytt navn er introdusert.

– Etter en omfattende søkeprosess med kandidater både internt og eksternt, er vi overbevist om at Christian er det riktige valget for Schibsted fremover, sier Karl-Christian Agerup, styreleder. 

– Christians dyptgående forståelse av Schibsteds markedsplasser og de muligheter og utfordringer de representerer, kombinert med hans forretningsforståelse og sterke lederegenskaper, gjør ham til den perfekte kandidaten til å lede Schibsted gjennom den neste spennende fasen. Schibsteds styre står fast ved den vertikaliseringsstrategien som Christian iverksatte for Nordic Marketplaces, samtidig som vi også erkjenner behovet for å gjøre selskapet mer konkurransedyktig og kostnadseffektivt, fortsetter Agerup. 

– Nå som Schibsted Marketplaces blir et rendyrket markedsplass-selskap, har styret stor tro på mulighetene som ligger i et fokusert og vekstdrevet selskap som skaper verdier for fremtiden, og at Christian er den rette til å lede dette arbeidet, avslutter Agerup. 

Siden 2019 har Christian Printzell Halvorsen vært konserndirektør for Schibsted Nordic Marketplaces. Før dette var han administrerende direktør i Cxense ASA, et globalt teknologiselskap, fra 2017 til 2019. Christian har lang erfaring fra Schibsted, hvor han har innehatt flere ledende stillinger i over et tiår, inkludert som leder for FINN og som SVP Product i Schibsted Marketplaces før Adevinta ble skilt ut i 2019. Christian, født i 1974, har en mastergrad i datateknikk og informasjonssystemer fra NTNU. 

– Det er et privilegium å få lede dette flotte selskapet med alle dets fantastiske mennesker, og jeg ser med både ydmykhet og glede frem til de oppgavene som ligger foran oss, sier Printzell Halvorsen. Våre markedsplasser er i hjertet av den sirkulære økonomien og representerer noen av de sterkeste merkevarene i Norden. Med vårt kontinuerlige fokus på å utvikle og utnytte innovativ teknologi, forandrer vi måten folk konsumerer varer og tjenester på, sier Printzell Halvorsen og legger til: 

– Vår umiddelbare prioritet er å gjøre Schibsted til et enklere og mer kostnadseffektivt selskap som opererer innen fire kjernevertikaler: Mobility, Jobs, Real Estate og Recommerce. Vi ser at det finnes store muligheter i å utnytte disse posisjonene for å skape verdi, både gjennom å optimalisere eksisterende forretningsmodeller og utvide med nye, transaksjonelle løsninger. Jeg tror at Schibsted Marketplaces kan fortsette å være et verdensledende markedsplass-selskap ved å utnytte sine sterke posisjoner og ved å utvikle nye, innovative forretningsmodeller.

Schibsteds nåværende konsernsjef, Kristin Skogen Lund, kunngjorde i februar at hun trekker seg fra stillingen etter beslutningen om å selge Schibsteds medievirksomhet og skape to separate selskaper. Hun vil fratre i forbindelse med at salget er fullført. Schibsted Media vil være fullstendig eid av Tinius-stiftelsen, mens Schibsted Marketplaces fortsetter som et børsnotert selskap på Oslo Børs under navnet Schibsted ASA til et nytt navn blir annonsert. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Neste skritt for Schibsted Marketplaces vil være å kunngjøre sammensetningen av sin konsernledelse. Selskapets fremtidige strategi forventes å bli presentert på en kapitalmarkedsdag i fjerde kvartal 2024.

Schibsted har en majoritetsandel i Shifter Media.