karriere

Han er ny sjef i Bookd

Furqan Chishti tar over midt i startupens høysesong.

Furqan Chishti er ny daglig leder i Bookd, en plattform som skal gjøre det enkelt å bestille underholdning til et arrangement.
Furqan Chishti er ny daglig leder i Bookd, en plattform som skal gjøre det enkelt å bestille underholdning til et arrangement.
Publisert

Bookd står bak en plattform for booking av DJs, artister, kokker, magikere og andre underholdere. Selskapet hentet tidligere i år 5,8 millioner kroner via folkefinansiering.

Seriegründer Murshid Ali og Tise-gründer Eirik Rime var blant dem som investerte.

Nå trer Furqan Chishti inn som daglig leder i Bookd. Han har tidligere jobbet i blant annet Skygruppen, der han var med på reisen fra åtte til over 100 ansatte.

– Siden har jeg bistått en rekke startups med vekst og strategisk rådgivning, men jeg lengtet etter å være med hele veien inn og stikke henda i jorda, sier Chishti til Shifter.

– Jeg tok jobben som daglig leder grunnet en sterk og god markedsvalidering og stort potensial til å være med på å fornye en bransje som er preget av mange manuelle prosesser og gårsdagens infrastruktur. Vi jobber nå med å kommersialisere konseptet og ligger i rute til å kunne levere underholdning til nærmere 750 gigs neste år.

Nylansert plattform

Bookd lanserte den første versjonen av web-plattformen i oktober og fryktet de var for sent ute til booking av underholdning for julebordsesongen.

– Men det viste seg at vi har en stor gruppe med små- og mellomstore selskaper som føler de har vært litt sent ute med å booke underholdning og en stor grad av de kommer innom oss og ber om hjelp, sier Chishti.

Han mener bransjen står overfor en sterk vekst etter noen år med pandemi.

– Spotify og strømmetjenestene kom inn og var disruptive ovenfor plateselskapene. Vi ser for oss å være mindre disruptive, men heller være en fasilitator for endring i booking- og managementforretningen, sier den Chishti.

– På andre siden kan nå enhver finne seg underholdning til julebordet, 50-årslaget, bryllupet eller annet, samt motta rask, skreddersydd støtte og anbefalinger, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS