arrangement

Morten Asbjørnsen (t.v.), Jørgen Berntson Aase og Thomas «Fingern» Gullestad

«Fingern» satser på nytt selskap før vårslipp på party-scenen

Ideen om en felles plattform for booking av DJs, artister, kokker, magikere og andre underholdere, kom under korona-nedstengingen. Nå er gründer-trioen bak Bookd klare til å ta et partysultent marked med storm.

Publisert Sist oppdatert

– Vi startet opp i fjor med tanken på at det skulle gjenåpnes, noe som ville være perfekt timing. Nå ble det ikke helt sånn vi hadde sett for oss, men vi fikk noen gode måneder. Nå er vi derimot sikre på at det vil brake løs, sier med gründer og daglig leder, Jørgen Berntson Aase.

Sammen med Thomas «Fingern» Gullestad, Morten Asbjørnsen og Liisa Andersson driver han Bookd, som har som mål å forenkle bookingprosessen mellom arrangører og underholdningsprofiler.

Til nå er det flest DJs, men også artister, foredragsholdere, dansere, kokker, komikere og magikere er med. Målgruppen er privatpersoner som skal arrangere bryllup og andre større festligheter, samt bedrifter som trenger underholdningsbidrag.

Les også: Har investert 12 millioner kroner i sosialt medium for musikere

Kjøper skal være sikker på at det er kvalitet

Kjøper plotter inn dato og ønske, og finner en underholdningsprofil som kan passe. Detaljene tar de to partene med hverandre. Betaling skjer via appen og sikrer at underholdningsprofilen får betalt. Bookd tar 15 prosent av transaksjonen.

I underkant av 40 underholdere bruker plattformen nå, men Asbjørnsen forteller at over 300 har signert og venter godkjenning for å bli en del av tjenesten.

På kundesiden finner man blant annet Rebel, JCP, Z-Event og Nordic Choice Hotels.

– Vi er opptatt av kvalitet og ønsker i utgangspunktet at de som er på Bookd er profesjonelle aktører og ikke hobby-dansere eller lignende. Kjøper skal være sikker på at dette er flinke folk, sier Asbjørnsen.

Perfekt timing

Siden oppstart har det blitt gjort 60 bookinger gjennom Bookd-appen. Korona var en festbrems, men gründerne gleder seg til tiden fremover.

– Det har vært uforutsigbart, men det er ingen tvil om at det ligger mye trykk der ute for privatpersoner og bedrifter til å samle folk, om det er fest, bryllup eller bursdag. Å booke underholdning er for mange mennesker er gammeldags fremgangsmåte med telefoner, e-post og frem og tilbake. Med Bookd vil vi senke terskelen for begge parter, sier Thomas «Fingern» Gullestad.

Tiden under pandemien ble brukt for å bygge og finpusse sluttproduktet.

– Vi tenkte da vi lanserte i fjor, at timingen var perfekt. Det var det ikke. Nå mener vi derimot med stor sikkerhet at timingen er så god som den kan bli, sier Gullestad.

Nå skal selskapet hente kapital for å skalere opp virksomheten. 3,5 millioner kroner er allerede sikret. Blant investorene finner vi Tise-gründer Eirik Rime, samt seriegründer og investor Murshid M. Ali. Resten av runden skal selskapet hente via folkefinansieringsplattformen Folkeinvest. Målet er mellom 4 og 5,8 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd med investorene vi har fått med i denne runden. I tillegg får vi med mange ambassadører via Folkeinvest, noe vi ser på som en stor fordel når vi skal lage et skalerbart selskap med en sterk merkevare, sier Gullestad.