Terje Breivik i Venstre.

Gründerpolitikeren Terje Breivik har fått ny jobb

Skal jobbe med fornybar energi og bærekraft til høsten.

Publisert

Den mest profilerte gründerpolitikeren i Norge de seneste årene, og parlamentarisk leder for Venstre på Stortinget, Terje Breivik, har fått ny jobb.

Som politiker har han blant annet stått i front i kampen for å endre opsjonsbeskatningen. Han har også vært en viktig stemme i ulike klima- og fornybarsaker. Når Breivik til høsten er ferdig som Stortingspolitiker, går han videre til Vestlandets største fornybarselskap, BKK.

Han er ansatt som seniorrådgiver i avdelingen for kommunikasjon og samfunnskontakt, og skal blant annet jobbe med rammevilkår, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Jeg skjønte fort at det var mange som ville ha Terje med på laget. men etter gode samtaler de siste månedene, ble vi til slutt enige om at dette var riktig for begge parter, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BKK, Rune Indrøy.

Han forteller videre at selskapet tok kontakt med Breivik straks det var klart at han ikke skulle fortsette på Stortinget. Indrøy legger vekt på at den rutinerte politikeren i mange år har jobbet med noen av BKKs prioriterte saksområder, deriblant fornybar energi, bærekraft og grønn omstilling.

– Han har god kompetanse på disse områdene og kjenner virkemiddelapparatet godt. Han blir et viktig tilskudd for oss, og vil arbeide tett opp mot konsernledelsen i BKK, sier Indrøy.

Breivik kjenner på sin side BKK godt, blant annet fra tiden som ordfører i Ulvik kommune, da han forhandlet om salg av konsesjonskraft til selskapet.

– Slik jeg har lært BKK å kjenne de seneste årene, er det liten tvil om at BKK er et av de mest offensive og spennende selskapene når det kommer til innovasjon og nyskaping innen grønn omstilling og vekst, sier Breivik i meldingen.

Terje Breivik starter i sin nye jobb 1.oktober.