Medgründerne i henholdsvis Inzpire.me og Kolonial, Marie Mostad og Christian Mikalsen, går inn i investornettverket til byFounders.

Gründer-profilene Marie Mostad og Christian Mikalsen inn i milliardfondets «speidernettverk»

Investeringsfondet byFounders styrker sitt nettverk i Norge, og satser på å gjøre investeringer her til lands i år.

Publisert Sist oppdatert

Fra før er noen av landets mest kjente gründere en del av nettverket byFounders Collective, som er det nordiske fondets viktigste kontaktpunkter i markedene de opererer i. Deriblant finner vi Christine Spiten, Lasse Andresen og Karl Munthe-Kaas, som alle ble innviet i 2019. I tillegg har Johan Brand lenge vært en del av nettverket.

De to nyeste tilskuddene fra Norge, er medgründer og COO i Inzpire.me, Marie Mostad, og medgründer og CTO i Kolonial, Christian Mikalsen.

De entrer et celebert selskap, også i internasjonal sammenheng. Til sammen består nettverket av 65 entreprenører fra Norden og Baltikum, inkludert Kry-gründer Josefin Landgård og Atomico-, Skype-, og Kazaa-profilen Niklas Zennström.

Samtlige medlemmer av kollektivet investerer ifølge byFounder tid og krefter i arbeidet, og de fleste også finansielt.

– Et lite mindretall har utsatt den finansielle investeringen til de er mer likvide, da noen «founders» ikke har hatt en exit enda, forteller presseansvarlig i byFounders, Ida Åsle.

Venter norske investeringer i år

Allerede i 2019 varslet fondets sjef, Tommy Andersen, at Norge fremover ville være deres fokusområde. Fondet kontrollerer 100 millioner euro, tilsvarende over én milliard kroner.

Selv om den norske tilstedeværelsen i nettverket nå øker, har byFounders hittil bare investert i én norsk startup: SafetyWing. Til gjengjeld fulgte de nylig opp investeringen da selskapet hentet 67 millioner kroner.

– Vi har fremdeles et sterkt fokus på Norge, og har tett kontakt med økosystemet, sier Ida Åsle.

Hun forteller at fondet har vært i nærheten av å investere i norske selskaper ved flere anledninger.

– Vi satser på å gjøre investeringer i Norge i år, og vil understreke at alle norske tech-founders med globale ambisjoner er hjertelig velkomne til å ta kontakt med oss. Vi krever ingen «varm intro».