Karriere

Går direkte fra startup til å bli teknologidirektør i Gjensidige

Sverre Johan Rostoft er ansatt som ny konserndirektør for Teknologi og Innsikt i Gjensidige.

Gjensidiges nye konserdirektør for Teknologi og Innsikt, Johan Rostoft
Publisert

Sverre Johan Rostoft blir ny konserndirektør for Teknologi og innsikt i Gjensidige. 

Han tiltrer senest 1. oktober.

Rostoft har 15 års erfaring fra Telenor, der han blant annet var rådgiver for konsernsjefen og assosiert medlem av konsernledelsen. Han er utdannet ved NTNU og London School of Economics, og startet karrieren i konsulentselskapet McKinsey. 

Nå kommer han fra oppstartselskapet Sayfr, der han er CEO og har vært CTO. Sayfr utvikler og selger teknologiske løsninger som brukes til å bedre sikkerhetskulturen i selskaper, særlig innen shipping.

– Det har vært en bred rekrutteringsprosess der nærmere 100 kandidater fra alle de skandinaviske landene ble kartlagt, og vi var i dialog med cirka 20 av dem. Johans sterke «people skills», strategiske egenskaper og teknologibakgrunn var utslagsgivende, sier konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige.

Han påpeker at teknologi blir et stadig viktigere virkemiddel for å sikre gode kundeopplevelser og effektive prosesser.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i Gjensidige. Det er et tradisjonsrikt og veldrevet selskap som er viktig for kundene og samfunnet, og som står overfor teknologiske veivalg av stor strategisk betydning. Det finnes ikke mange oppgaver som er mer spennende enn dette, sier Johan.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.