KARRIERE

Fredrik Winther går av som toppsjef i Katapult

Overlater ledelsen til kommunikasjonsdirektør Linn-Cecilie Linnemann.

Linn-Cecilie Linnemann blir ny administrerende direktør i Katapult Group.
Publisert Sist oppdatert

Det er to og et halvt år siden forrige store omrokkering i Katapult Group. Da kom daværende partner i investeringsselskapet 2M2D, Fredrik Winther, inn som ny toppsjef etter Cilia Holmes Indahl. Sistnevnte gikk til den filantropiske stiftelsen EQT Foundation.

Siden har investeringsselskapet vokst kraftig, og investeringstakten har doblet seg. Bare i år har Katapult plassert penger i 39 nye oppstartsselskaper. Den årlige kapitalen som hentes inn er tidoblet, og det norske selskapet har nå over én milliard kroner under forvaltning. Totalt består porteføljen av 168 selskaper, hvorav flere ble enhjørninger i år.

Samtidig har organisasjonen vokst verden over. For få uker siden gikk de i gang med en ny akselerator i Afrika. Flere bransjespesifikke programmer er det også blitt, for eksempel innen hav.

Nå trer nevnte Winther til side. Han går over til rollen som strategisjef, opplyser han selv på Linkedin. Der blir hovedoppgaven å skalere de ulike delene av Katapult videre.

Erstatteren blir Linn-Cecilie Linnemann. Hun er tidligere gründer av Design Container, men har siden februar i fjor jobbet som kommunikasjonssjef i Katapult. Nå tar hun over hele sjappa. Det bekrefter hun selv på Linkedin.

Da Shifter intervjuet Linnemann i fjor, fortalte hun om sin strategi som engleinvestor.

– Flere og flere ser at fremtidens bransjer er innenfor «impact»-feltet, og vet at dette er lønnsomt. Det skjer et generasjonsskifte både på investerings-siden og i startup-miljøene, sa hun da.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!