mobilitet

Foodora ser etter samarbeidspartnere for dronelevering i Norge

I løpet av mai vil svensker kunne få levert mat og dagligvarer levert med droner, hver dag hele året. Norske foodora vurderer det samme. 

Foodora vil levere med droner.
Publisert

 Leveringsselskapet foodora har tidligere testet dronelevering til hytter i Oslos skjærgård. Nå starter de med daglige droneleveringer i Stockholms skjærgård – der indre skjærgård og Värmdö-området er først ut. 

Målet er å utvide slik at flere områder kan få tilgang til de samme tjenestene som er tilgjengelig i storbyene.

Snart til Norge?

– Nå ser vi på hvordan vi kan få til det samme i Norge, sier kommunikasjonssjef i foodora Norge, Mads Dokka Blybakken.

 I Norge gjennomførte leveringsselskapet sin første droneflyvning i august 2023, til en øy i Oslofjorden. Ifølge Blybakken kan leveringer til hytteområder i fjorder og fjellområder være mest aktuelt.

– Nå leter vi etter norske samarbeidspartnere som har erfaringen og teknologien til å gjennomføre trygge og raske leveringer uten støy, sier Blybakken.

I Sverige har foodora gått sammen med Tele2 og droneteknologiselskapet Aerit for å muliggjøre droneleveringer.

– Vi er stolte over å være de første i Europa som lanserer droneleveringer på ekte og vi er glade for å ha Tele2 og Aerit som partnere i denne spennende reisen. Vårt mål er å gi våre kunder enestående service og den nyeste teknologien for å gjøre det mulig, sier Daniel Gustafsson Raba. direktør for logistikk, foodora Sverige og fortsetter;

 – Raske hjemleveringer er en demokratisk sak etter min mening, uansett hvor du er i landet må det være mulig å få tak i det du trenger raskt, som medisiner eller dagligvarer. Det skal ikke bare være tilgjengelig for folk som har valgt å bosette seg i storbyene, Gustafsson Raba.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Droneleveringene vil være tilgjengelige hver dag i uken. Foodora og Tele2 planlegger i løpet av de kommende månedene å inkludere restauranter og butikker for å tilby kundene enda flere valgmuligheter og fleksibilitet.

– Dette markerer en ny æra for hvordan folk kan få leveringer og vi tror at vi kan se flere bruksområder i andre bransjer. For oss i Tele2 er partnerskapet med foodora et perfekt eksempel på hvordan vi kan bruke vår 5G-forbindelse og vår kompetanse til å drive fremtidens leveringstjenester på en enkel, bærekraftig og smart måte, samtidig som vi gir kundene en opplevelse utover det vanlige, sier Stefan Trampus, leder for corporate affairs i Tele2. 

Droneleveringer markerer en ny æra når det gjelder hvordan folk kan få tilgang til favorittproduktene sine raskt og enkelt. Bedriftene ser frem til å redefinere landskapet for leveringsbransjen og gjøre hverdagen enklere for kundene.