Eldri Coll Mossige er daglig leder i Folq. Foto: Privat

Folq økte omsetningen fra 19 til 46 millioner

De satser på å doble igjen i 2020. – Så vi må øke takten, sier daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Folq er en markedsplass for konsulenttjenester og har i dag 326 konsulenter på plattformen, hvor to av tre er utviklere.

– Tjenesten fungerer ved at kunden kan gå inn og filtrere på kompetanse og få tak i den konsulenten de trenger, sier Eldri Coll Mossige, daglig leder i Folq til Shifter.

Det er gratis å være registrert på Folq, men hvis en kunde finner en konsulent gjennom plattformen, så legger de på et påslag på konsulentes timepris på fem til syv prosent dersom han eller hun blir engasjert.

– Hovedverdiforslaget er at vi tilbyr en salgskanal for konsulenter. Det som står lengst fremme i pannen på dem, er å sikre oppdrag. Det løser vi, sier hun, og legger til at de jobber med å utvide tjenestetilbudet for både konsulenter og kunder.

Hun forteller at selv om man tjener mer penger og har høyere fleksibilitet som selvstendig konsulent, så er det også noen ting man mister sammenlignet med å ha en fast jobb.

– Du mister det faglige og sosiale fellesskapet. Derfor arrangerer vi meetups hver måned hvor vi har fokus på diverse ting som konsulentene er interessert i. Alt fra selskapsdrift til hvordan de bør plassere overskuddet sitt i sparing og pensjon, sier Coll Mossige.

Skal doble igjen i 2020

Selskapet som ble spunnet ut av konsulentselskapet Blank i 2017, og omsatte for 46 millioner i 2019 mot 19 millioner i 2018.

Nå sikter de mot 100 millioner i omsetning i 2020.

– Vi starter et målrettet og strukturert marketing-løp nå. Hvis vi fortsetter som før, så vil vi omsette for 70 millioner i 2020, så vi må øke takten, sier hun.

Og for å få enda større fart, sikter selskapet mot å hente inn penger fra investorer.

– Vi skal hente så mye at vi holder oss flytende i to år, sier hun og nevner at de ser på en sum mellom 15 og 20 millioner kroner.

– Det avhenger litt av hvem vi får med oss. Flere av konsulentene på plattformen er også medeiere og flere har signalisert at de vil være med i en ny emisjonsrunde. Det gir oss en enorm trygghet samt at det knytter oss tettere til konsulentene, sier hun.