Meltwater-gründer Jørn Lyseggen er en av Norges rikeste mennesker.

Flere gründere på listen over Norges rikeste

Mange norske oppstartsbedrifter har virkelig fått vind i seilene, og gründerne bak håver inn.

Publisert

Hvert år publiserer magasinet Kapital en oversikt over landets 400 rikeste mennesker.

For første gang er det kun milliardærer på listen. Helt på toppen troner skipsreder John Fredriksen, med en formue på 114 milliarder kroner. På plassene bak er hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen og Rema-gründer Odd Reitan.

Se hele listen til Kapital her.

Mens de fleste på listen har bygget sine formuer innen tradisjonelle næringer som shipping, finans, eiendom, handel og fisk, seiler en ny gruppe opp på listen, skriver Kapital.

Flere kjente teknologigründere er nemlig også å finne i oversikten, skriver Kapital.

  • Meltwater-gründer Jørn Lyseggen debuterer på listen, etter at han tok selskapet på børs i fjor. Han kommer inn på 65. plass med 5,3 milliarder kroner i formue.
  • Kahoot-sjef Eilert Hanoa figurerer også på riking-listen. Han er god for 2,75 milliarder kroner etter at aksjekursen til selskapet han leder har steget over 50 prosent på et år.
  • Gründer Børge Hald har vært med å bygge opp IT-selskapet Medallia i USA, og solgte rundt halvparten av aksjene sine ved børsnotering i 2019, men eier fortsatt fem prosent av selskapet. På listen til Kapital ligger han på 77. plass med en formue på 4,55 milliarder.
  • Gründerne bak ladeselskapet Easee, Kjetil André Næsje og Jonas Helmikstøl, er også debutanter på rikinglisten. Begge er oppført med en formue på 1,6 milliarder kroner. Gjennom investeringsselskapene Gri7 og Creattech eier de 27 prosent hver av selskapet.
  • Gelato-sjef Henrik Müller-Hansen er også på listen, med en antatt formue på 1,9 milliarder kroner.
  • Fast-gründer og Cognite-sjef John Markus Lervik er også oppført med en formue på en drøy milliard.