-
Integration Engineer | MIMIRO
-
Utvikler | Nettbil
-
AI Engineer | Noteless
-
Customer Success & Content Coordinator | Wrepit
-
Senior Software Engineer | Wrepit
-
Director of Engineering | No Isolation
-
Lead Engineer for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
Lead Product Manager for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
Gründer
Firedoblet omsetning for hjelpetjeneste for Airbnb-utleie
Gründerne i Bergen får med seg erfarne utleie-eksperter når de skal pivotere.

En rekke oppstartsselskaper har laget hjelpe-tjenester for privatpersoner og selskaper som leier ut boliger på Airbnb.
Gründerne i Dinbnb, de tidligere toppidrettsutøverne Jonas Tillung Fredriksen og Emil Thowsen Harloff, er blant de ferskeste som har startet opp med å tilby Airbnb-hjelpetjenester..
Oppstartsselskapet har hentet COO med erfaring fra Nord Collection og ti år i bransjen, Peter Karl Gumapac. Kim Evebø er CEO i selskapet. Han har 15 års erfaring fra eiendomsbransjen.
– Vi må hele tiden få tak i folk som er smartere enn oss. Vi må ha folk med spisskompetanse, og bygge et lag, sier Harloff.
De to gründerne eier selskapet sammen, mens nøkkelansatte har opsjoner.
Shifter har tidligere skrevet om blant andre Key Butler og Easybnb som også har tilbudt hjelpetjenester til Airbnb. Det endte med at Key Butler kjøpte Easybnb i 2017.
Key Butler het først Lotel, før de slo seg sammen med danske Key Butler og skiftet navn. Key Butler kjøpte også opp svenske Tophost. Deretter skiftet Key Butler navn til Nord Collection.
Hjalp farmor
Dinbnb startet med leiligheten til farmoren til Harloff i 2021.
– Leiligheten hennes ble stående tom da hun fikk omsorgsbolig, så da hjalp vi til med å leie ut den. Deretter begynte vi å hjelpe boligeiere med å leie ut for små perioder, sier Harloff.
Selskapet tok seg av kommunikasjon med kunder, vask og service ute i utleieboligene.
De to gründerne kommer begge fra karrierer som profesjonelle fotballspillere, og har spilt i henholdsvis Åsane og Sogndal, og Brann.
– Jeg har erstattet adrenalinet i fotball med business, sier Fredriksen.
Han la opp som 23-åring i 2024 og har satset all tid i selskapet siden da. Harloff ga seg som Brann-keeper i 2019 og spilte i Sandviken inntil våren 2024.
Fra 6 til 23 millioner i omsetning
I 2023 hadde selskapet en omsetning på i underkant av seks millioner kroner. Resultatene for 2024 er ikke revidert ennå, men de to gründerne kan røpe en nær firedobling.
– Omsetningen for 2024 var på 23 millioner. I år er målet å komme opp mot 50 millioner kroner, sier Harloff.
Resultatet endte på litt over to millioner kroner i 2024. Målet for 2025 er fem til ti prosent av omsetningen.
Den store økningen i omsetning kom etter at selskapet startet et nytt løp i fjor.
– Fra sommeren 2024 har vi drevet leilighetshotell i tillegg til hjelpetjeneste for utleie. Fremover vil vi satse alt på leilighetshotell, sier Harloff.
Selskapet har ingen eksterne investorer og har heller ikke fått offentlig støtte. Teknologien de bruker er hyllevare som de har satt sammen for sitt bruk.
– Altfor mange starter å utvikle sin egen teknologi når det allerede finnes veldig gode løsninger. Vi samarbeider med store tech-selskaper og har funnet det vi mener er det beste på markedet, sier Harloff.

400 senger i tre byer
Selskapet har per nå 400 senger fordelt på Kristiansand, Oslo og Bergen. I 2026 åpner de sitt første leilighetshotell i Stavanger.
Selskapet får inntekter gjennom inntekter på utleie - som de deler med eierne av byggene.
Nylig har oppstartsselskapet fått en avtale med Marriott Bonvoy, som er en plattform for overnatting av det mer eksklusive slaget.
– Vi er eneste norske aktør innenfor segmentet leiligheter som har en avtale med Marriott. Det betyr mye, sier Fredriksen.
Reguleringer spiller inn
– Hvorfor gjør dere denne pivoteringen?
– Vi har hatt hundre forskjellige leiligheter fordelt på hundre forskjellige steder. Nå får vi puttet det inn i et konsept på samme sted, sier Fredriksen.
– Reguleringer en en viktig grunn. Skal man drive Airbnb-utleie i fremtiden, så må det trolig være på eiendommer som er godkjent for det formålet, sier Harloff.
Fremover er målet å bli ledende på leilighetshotell i Norge, og deretter gå til utlandet.
– I Norge er det ikke noen andre som gjør det vi gjør, men det er noen internasjonale aktører som er i Norge - blant andre Bob W og Numa. I utlandet er det mer konkurranse, sier Harloff.

– Tenker prestasjon, ikke resultat
Gründerne forteller at de tar med seg mentaliteten fra toppidretten når de bygger selskapet.
– Man kan komme på trening bare for å gjennomføre eller alltid for å bli litt bedre. Vi har en utviklingskultur, sier Fredriksen.
– Vi tenker prestasjon og utvikling, og ikke resultat. Som keeper har jeg sittet på benken store deler av karrieren. Da må man ha tro på at om man bare jobber og står i det, så lykkes man der fremme, sier Harloff.