CEO i House of Control, Lasse Sten.
CEO i House of Control, Lasse Sten.

«Finansdirektørens beste venn» skal på børs: Prises til 845 millioner kroner

Emisjon og nedsalg kraftig overtegnet for House of Control.

Publisert

House of Control har vokst mer enn 30 prosent organisk hvert år siden 2016 på salg av skybasert programvare til finansdirektører med en SaaS-modell.

Nå sikter selskapet som så mange andre tech-selskaper mot opptak på Merkur Market, og gjennomførte i forrige uke emisjon og nedsalg på totalt 650 millioner kroner. Runden ble ifølge selskapet kraftig overtegnet.

Gründer og administrerende direktør Lasse Sten sier at både selskapet og løsningene er bygget opp rundt ønsket om å være «finansdirektørens beste venn».

– Plattformen gir full kontroll over avtaler, eiendeler og forpliktelser. Både den grunnleggende løsningen og modulene er utviklet gjennom tett samarbeid med landets finansdirektører. Når de har ønsker og behov som også mange andre selskaper har, utvikler vi ny funksjonalitet som er enkel å bruke og verdifull i arbeidshverdagen deres, sier Sten.

Han forteller at selskapet hittil har signert 1200 kunder som abonnerer på deres løsninger i Norden.

Skal gjøre oppkjøp

House of Control ble etablert av Sten i 2006, og fikk Viking Venture inn på eiersiden i 2015.

– Vi har bygget opp offensiv salgsorganisasjon, som er svært skalerbar. Gjennom oppkjøp vil vi få et enda bredere produktspekter. Vi er overbevist om at dette vil gi økt gjennomslag blant nye kunder og betydelig oppsalg blant de eksisterende, sier Sten.

Tunge investorer

ABG Sundal Collier og Pareto Securities gjennomførte i forrige uke en plassering av aksjer for til sammen 650 millioner kroner, hvorav nye aksjer utgjør 350 millioner og et salg av aksjer fra eksisterende aksjonærer 300 millioner.

Fem internasjonale og norske institusjonelle investorer tegnet seg for og fikk allokkert aksjer for til sammen 325 millioner kroner i transaksjonen.

Ankerinvestorene er Luxor Capital Group, Berenberg Bank, Consensus Asset Management, Handelsbanken Fonder og DNB Asset Management.

Prisen i aksjesalget var 21,00 kroner per aksje, som innebærer en verdsettelse av selskapets egenkapital på 845 millioner kroner før emisjonen.

Planen er at aksjen blir tatt opp til handel på Merkur Market 20. oktober.

Powered by Labrador CMS