Resultat

Med-gründer og daglig leder i Fiken, Bendik Gill Bakken, kan smile for en solid vekst i 2022

Fiken holder koken som Norges mest lønnsomme fintech-selskap

Gründerne tok til sammen ut 113 millioner kroner i utbytte i 2022, etter et resultat før skatt på 129 millioner.

Publisert

Regnskapsprogrammet Fiken vokser videre og endte med salgsinntekter på 216 millioner kroner i 2022. Dette ga et resultat før skatt på like over 129 millioner kroner, en økning på nær 40 millioner kroner fra fjoråret.

Av overskuddet ble 99 millioner kroner tatt ut i ordinært utbytte. Det ble også tatt ut et tilleggsutbytte på 14 millioner kroner. De tilsammen over 113 millioner kronene ble fordelt på hver av de tre eierne, som alle har vært med å bygge opp selskapet fra start.

Medgründer og daglig leder i selskapet, Bendik Gill Bakken, mener suksessen kommer fra samme oppskrift som de har fulgt fra start:

– Vi har laget et produkt som vi er stolte av selv, og det har nådd ut til flere. Vi ønsker å konkurrere på produktdimensjonen og holder fokus på det.

– Dere har nesten utelukkende norske kunder. Er det fortsatt rom for å vokse i markedet for små bedriftseiere i Norge?

– Det er mange som trenger en enkel løsning for regnskap. Vi har nå passert 80 000 kunder, men ettersom det totale markedet er på over en halv million foretak er det fortsatt mye å ta av.

Selskapet investerte i fjor i Fintech-selskapet Folio, men har ifølge Bakken ingen umiddelbare planer om å utvide porteføljen.

– Vi er best på integrasjonen mellom bank og regnskap, og kommer til å fortsette å innovere for å gjøre hele gründerreisen enklere.