Investor

Fersk norsk-islandsk englefond gjør sin første investering

Rita Anson og Camilla Andersson i Nordic Ignite satser på svensk diagnostikk.

Teamet i Simsen Diagnotics med Rita Anson i Nordic Ignite.
Teamet i Simsen Diagnotics med Rita Anson i Nordic Ignite.
Publisert Sist oppdatert

Etter oppstart på våren 2022 gjør Nordic Ignite nå sin første investering i Simsen Diagnostics sammen med investorene Gobia Enterprises, JFB Invest og GU Ventures.

Nordic Ignite ble etablert av blant annet Camilla Andersson og Rita Anson for å tette kapitalgapet i tidligfase i Norden og de baltiske landene.

Planen er å investere i selskapene før de har et klart produkt for markedet og er i ferd med å utvikle en fungerende prototype (minimal viable product).

Ifølge en artikkel i Islandske Viðskiptablaðið skal Nordic Ignite kunne investere opptil 35 millioner islandske kronir, som tilsvarer om lag 2,5 millioner kroner.

Første selskap i porteføljen utvikler teknologi for svært sensitiv analyse av komplekse DNA-kilder. Dette skal være anvendelig for kreftforskning.

Pengene skal gå til å sette fart på salget av produktet Simsen Personal som rettes mot andre biotech-selskaper.

– Vi er spente på investeringen vår i Simsen Diagnostics, et selskap med banebrytende proprietær teknologi, som er klar for betydelig vekst, sier Rita Anson, medgründer av Nordic Ignite.

– Vi har blitt imponert over profesjonaliteten og visjonen til kjerneteamet og er stolte over å samarbeide i denne runden med toppspillere i life science-sektoren for å støtte Simsen Diagnostics' reise mot å oppnå sitt fulle potensial.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS