saas

Etter tre års pause er Viking Venture tilbake med ny investering i et norsk SaaS-selskap

– Vi ser nå i økende grad at vi klarer å bli enige med selskapene om verdsettelser, sier Magnus B. Willumsen, investeringsdirektør i Viking Venture.

Investeringsdirektør i Viking Venture, Magnus B. Willumsen og medgründer i Onix Bernt Håvardsholm.
Investeringsdirektør i Viking Venture, Magnus B. Willumsen og medgründer i Onix Bernt Håvardsholm.
Publisert Sist oppdatert

Viking Venture investerer rundt 80 millioner kroner i Stavanger-baserte Onix, som leverer programvare for selskaper som selger, administrerer eller inspiserer løfteutstyr.

Det skal være snakk om en kombinasjon av nye og eksisternede aksjer som bytter eier. Sist Viking Venture investert i et norsk SaaS-selskap var i Fotoware sommeren 2020.

Onix ble stiftet av Bernt Håvardsholm og Kjetil Bakkan helt tilbake i 1995. Programvaren lar 450 betalende brukere blant utstyrseiere, inspektører og leverandører digitalt dele, lage og levere informasjon om utstyr for å sikre at det brukes på riktig måte.

– Vi er veldig glade for å støtte Onix i deres søken etter å eliminere arbeidsulykker gjennom sin innovativ programvare, sier Magnus B. Willumsen, investeringsdirektør i Viking Venture og kommende styreleder i Onix.

– Vår første samtale med Bernt Håvardsholm, medgründer av Onix, var fire år siden. Siden den gang har selskapet vokst raskt og passert terskelen vår på 30 millioner kroner årlige gjentakende inntekter (ARR). Derfor tror vi nå er det perfekte tidspunktet for å samarbeide og bidra til å ta selskapet til neste nivå.

Gründer og administrerende direktør Bernt Håvardsholm ser på samarbeid med Viking Venture som en «game-changer».

– Med sin imponerende merittliste og kombinasjon av kapital, erfaring og nettverk, kan vi utvide vår rekkevidde og lage en sterk global innvirkning. Deres støtte er høyt verdsatt, og vi ser frem til en sterk partnerskap fra nå av, sier han.

Samtidig er det klart tidligere Ecoonline-sjef Göran Lindö kommer inn som styreleder.

Verdsettelsene for mange SaaS-selskaper har kommet kraftig ned fra toppen

– Investeringsmessig har det vært krevende å komme til enighet med eierne i unoterte selskaper i halvannet år nå, med stort sprik i forventningene til verdi. Når det gjelder porteføljen vår går det veldig bra, alle selskapene våre vokser godt, sier Willumsen. – Og vi ser nå i økende grad at vi klarer å bli enige med selskapene vi ønsker å investere i om verdsettelser.

Han peker på at mange av selskapene som Viking Venture interesserer seg for i B2B SaaS-segmentet hjelper kundene sine med å redusere kostnader.

Viking Venture skiller seg ut fra flokken av ventureinvestorer ved at de ikke bruker en fondsstruktur, men i stedet har et nettverk av investorer som er med fra investering til investering.

– Investorene har vist svært god appetitt for programvareselskaper de siste månedene, sier Willumsen som forteller at Viking Venture er i flere prosesser for tiden.

Den Trondheimsbaserte investoren har, i tillegg til investeringer i unoterte selskaper, gjort tre investeringer på børs, to i Finland og ett i Danmark, og har nå 17 aktive B2B-programvareselskaper i porteføljen og over 4 milliarder kroner under forvaltning.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS