kapital

Etter å ha hentet 250 milliarder sist uke fyller EQT på med 34 til i nytt fremtidsfond med «ideelt mandat for gründere»

Lukker EQT Future med friske milliarder til fremtidsrettede investeringer og langsiktig mandat. 

Rikke Kjær, partner i EQT.
Publisert Sist oppdatert

Sist uke ble det klart at det svenske oppkjøpsfond EQT, med den norsk lederen Christian Sinding og tilknytning til Wallenberg-familien, hadde hentet friske 25 milliarder euro til PE-investeringer i fondet EQT X

Det var den største kapitalinnhentingen i fondets 30-årige historie. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Nå melder EQT at de har lukket enda et fond, EQT Future, på 3 milliarder euro, tilsvarende 34,4 milliarder kroner, i totale tegningsforpliktelser. 

Når saminvesteringer inkluderes, som er kapitalen fra eksterne investorer som ikke er en del av fondets tradisjonelle investorbase. ender totalen på 3,6 milliarder euro som utgjør 41 milliarder kroner. 

– Vi er stolte over å ha mottatt mer enn 3,6 milliarder til EQT Future, som er en ny strategi for oss. Fondet ble utrolig godt mottatt av investorene, og er det største førstegenerasjonsfondet i Europa i tillegg til å være blant de største impact-orienterte fondene globalt, sier Rikke Kjær Nielsen, Partner i EQT.

Vil beholde lengre

Hun viser til at EQT Future er et svar på fremtidens private equity-modell hvor tanken er å  beholde investeringene over lengre tid og samtidig ta et bredere ansvar for noen av samfunnets største utfordringer uten å gå på premiss med avkastningen. 

– Vi følger en klassisk equity-strategi. Hvor vi nå i 2024 har sikret tegningsforpliktelser på over 25 milliarder euro. Dette er betydelige midler og viser stor tillit fra våre eiere som gjør oss til dyktige investorer og utviklere av selskaper ved å dekke alle stadiene av selskapers utvikling, fra oppstart over klassisk buy-out til Future, sier Kjær i en kommentar.

Vil være en ideell partner for gründere

    Per Franzén, leder for Private Capital Europa og Nord-Amerika i EQT, og styreleder for EQT Private Equity Investment Committees, inkludert EQT Future, supplerer: 

– EQT Future er et perfekt supplement til vår strategi. Å ha et lengre eiermandat gjør oss til en ideell partner for langsiktige eiere, som industrielle familier og gründere. Det gjør oss også i stand til å kjøpe flaggskipselskap og utvikle dem til sitt fulle potensial. sier han.