Private Equity

EQT henter 250 milliarder kroner til PE-investeringer

Den europeiske private equity-gruppen EQT, som også investerer i venture, har samlet inn 22 milliarder euro for det største oppkjøpsfondet i sin 30-årige historie.

Norske Christian Sinding leder det svenske oppkjøpsfondet EQT.
Publisert Sist oppdatert

Fondet, som tok mer enn to år å samle inn, overgikk sitt opprinnelige mål på 20 milliarder euro og er 40 prosent større enn den forrige samlingen på 15,6 milliarder euro som ble avsluttet for tre år siden.

Per Franzen, leder for EQTs private equity-virksomhet, forventer en økning i avtaleaktivitet i private markeder ettersom andre private equity-grupper selger sine best presterende selskaper for å realisere investeringer og stimulere ny kapitalinnsamling. Investorenes tro på at sentralbankene pauser renteøkningene har ført til en gjenoppliving av børsnoteringsaktivitet, med tegn på at IPO-markedene i Europa og USA gjenåpnes.

EQT, som historisk har investert i mellomstore og store selskaper i Europa og Nord-Amerika innen helsesektoren, teknologi og tjenester, har også sett en økende andel av fondsinvestorene sine komme fra velstående enkeltpersoner. 

Kapital fra private kanaler utgjør nå omtrent 10 prosent av fondet.

Selskapet ble børsnotert i 2019, med oppkjøp som Barings Private Equity Asia og den amerikanske eiendomsinvestoren Exeter Property Group. EQT har også økt størrelsen på sine eksisterende virksomheter, inkludert infrastruktur, og forvalter nå 232 milliarder euro i aktiva.

Selv før avslutningen av det nye fondet, har EQT allerede distribuert midler til nye investeringer, og har gjennomført en rekke avtaler det siste året, inkludert det 4,5 milliarder euro store oppkjøpet av det britiske veterinærmedisinske selskapet Dechra.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.