fond

Lanserer nok et milliardfond

Verdane satser stort igjen. 

Verdane-topp Bjarne K. Lie på et Skaugum-besøk.
Publisert Sist oppdatert

Verdane lanserer mandag Verdane Edda III, nytt fond på 12 milliarder kroner, øremerket investeringer gjennom nye vekstselskaper. 

Verdane Freya XI på 13 milliarder kroner, ble i fjor omtalt som det største noensinne for Verdane

 – I Verdane har vi over tjue års erfaring med å satse på gründere og ledere som skaper verdier og arbeidsplasser ved å løse våre viktigste samfunnsutfordringer. Derfor vet vi hva vi skal se etter når vi investerer, og hvordan vi skal hjelpe selskapene å vokse raskt, sier , sier medgründer og managing partner i Verdane, Bjarne Kveim Lie, i en pressemelding. 

– Med våre nye fond har vi muligheten til være med å øke tempoet i den nødvendige digitaliseringen og grønne omstillingen i Europa, legger han til. 

DN omtalte nyheten først.

Verdane-fondene investerer fra 200 millioner kroner til to milliarder kroner i både majoritets- og minoritetsposisjoner, i enkeltselskaper eller i porteføljer av selskaper. Siden 2003 har Verdane investert om lag fem milliarder kroner i rundt 50 norske selskaper. 

Porteføljen inkluderer i dag norske selskaper som Active Brands, Conexus, EasyPark, Farmasiet.no, Meltwater, Mustad, Oda, Papirfly Group, Spond, Stacc og Talentech. Nå vil Verdane investere mer enn én milliard kroner i året i norske teknologiselskaper som kan lykkes i det internasjonale markedet.