energi

eSmart Systems signerer storkontrakt: - En viktig milepæl

Spår dobling av omsetningen.

Henrik Bache i eSmart Systems.
Publisert Sist oppdatert

Norske eSmart Systems driver med AI-baserte løsninger for inspeksjon og vedlikehold av samfunnskritisk infrastruktur. Nå har scaleupen med base i Halden signert en kontrakt med nederlandske Alliander.

Oppdraget har som formål å øke sikkerheten og optimalisere utnyttelsen av Allianders eksisterende strømnett i Nederland.

– Denne kontrakten representerer en viktig milepæl for eSmart Systems, både med tanke på størrelse, og fordi den bekrefter vår posisjon; ikke bare som det foretrukne valget for store industrielle energileverandører, men også som det eneste selskapet som er i stand til å levere i et slikt omfang, sier Henrik Bache, administrerende direktør i eSmart Systems.

Kontrakten, som har en minimumsverdi på 120 millioner kroner, omfatter tjenester med tilhørende programvare for inspeksjon av distribusjonsnettet til Alliander, en av de største energileverandørene i Nederland.

Datadrevet analyse og vedlikehold

eSmart Systems skal levere en fullstendig, bilde basert, digital anleggsoversikt over Allianders nærmere 60 000 nettstasjoner og kabelskap. Det skal gjøre det mulig for selskapet å analysere tekniske forhold, forutsi og forbedre prosesser for forvaltning av strømnettet, inkludert vedlikehold, samtidig som det kan bidra til lavere kapitalutgifter og en reduksjon av karbonavtrykket.

– Vi er utrolig stolte av å få arbeide med et teknologidrevet foregangsselskap som Alliander. Gjennom dette samarbeidet får vi vist frem hvordan våre konkurransefortrinn innen AI-drevet programvare, teknologisk innovasjon og unike tjenestetilbud kan støtte avgjørendenettvekst, samt tilføre bærekraftig verdi til våre kunder, sier Henrik Bache.

Forventer omsetningsdobling

eSmart Systems, som blant annet har Nysnø Climate Investments, Equinor Ventures og Kongsberg Gruppen inne på eiersiden, har fra før en kundeportefølje som omfatter flere av verdens største energiselskaper, deriblant Statnett, Naturgy, Xcel Energy og E.ON.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Med denne kontrakten forventer selskapet tilnærmet å doble sin omsetning i 2024, samt styrke organisasjonen på tvers av landegrenser.

– Denne kontrakten viser at teknologien vår er skalerbar og at den har blitt et viktig verktøy for energiselskaper globalt. Med aldrende infrastruktur, økende etterspørsel etter energi og klimaendringer som byr på flere utfordringer, vil behovet for stabilitet i det globale energinettverket fortsette å vokse. eSmart Systems har blitt en viktig del av løsningen, sier Vidar Blomvik, ansvarlig for tjenesteleveransene i eSmart Systems.

Konsernet hadde 90 millioner i omsetning i 2022 som er siste offentlige regnskapstall. Underskuddet før skatt endte på 143 millioner.