EASEE

Erik Færevaag ny sjef i Easee

Etter uker med spekulasjoner, er Disruptive Technologies-gründeren klar for toppjobben i det kriserammede elbil-laderselskapet - men kun på midlertidig basis.

Erik Færevaag er ny midlertidig daglig leder i Easee.
Publisert Sist oppdatert

Halvannen måned etter nyheten om at Easee-gründer Jonas Helmikstøl skulle gå av som leder i selskapet, er erstatteren Erik Færevaag på plass. 

Han har vært konsulent i selskapet siden februar, da nyheten sprakk om at de svenske tilsynsmyndighetene var misfornøyd med hvordan det norske selskapet hadde utformet sine elbilladere. Han kjenner derfor ledergruppen og styret godt, skriver Easee i en pressemelding.

– Dette er banebrytende norsk teknologi som fortjener global suksess, jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven, sier Færevaag.

Shifter skrev i starten av september at det svirret rykter om at Færevaag ville bli Helmikstøls erstatter, og kalte ham i den sammenheng «milimetermannen» fordi han er så opptatt av detaljene.

I tillegg til konsulentoppdraget for Easee, har han svært nære bånd til investor Øystein Skiri, som gjennom Wiski Capital er storeier i elbil-laderselskapet.

Midlertidig løsning

Færevaag er imidlertid kun en midlertidig løsning for selskapet. Arbeidet med å finne en permanent løsning er i gang, sier styreleder og medgründer Kjetil André Næsje. 

– Vi har nedsatt en arbeidsgruppe som jobber med å finne en permanent løsning når Erik avslutter sitt oppdrag for selskapet. Easee skal være en global og offensiv aktør, og vi skal nå bruke tiden godt for å finne den riktige profilen som kan posisjonere oss for internasjonal vekst, sier Næsje.

Færevaag er best kjent for å ha startet mikrosensorselskapet Disruptive Technologies, som tidlig fikk med seg flere store investorer, men siden har slitt med å finne riktig marked.

– Nå skal vi legge til rette for fremtidig vekst for å utvikle morgendagens løsninger, og den reisen gleder jeg meg utrolig mye til, sier Færevaag om sin nye rolle. 

Næsje beskriver Færevaag som rett mann for jobben i den fasen Easee er i nå.

– Vi har tatt flere store, viktige og strukturelle grep for å sikre Easee og har en god plan for veien videre. Men det er et omfattende arbeid etter alt organisasjonen har vært gjennom, derfor trenger vi noen med øye for detaljene og med erfaring i å lede selskaper i vekst på et høyt nivå.

– Kjeller å grave ut

Utnevnelsen av Færevaag kommer nok ikke særlig overraskende på de som kjenner ham og nettverket rundt Easee.

Han har vært formelt ute av det operative i Disruptive Technologies en stund, og den seneste tiden har han fungert som midlertidig sjef for beitetech-selskapet Nofence - som også jakter en permanent løsning.

– Easee hadde nok aldri gått på en slik smell med Erik som sjef. Derfor er han også en veldig god mann hvis han orker å bruke tiden sin på å ordne opp i dette. Da ser han på det som en utfordring, som en ny kjeller å grave ut, sa Jarle Kvamme - finansprofilen fra Nordea, Norne Securities og FourPhase, som Erik Fossum Færevaag overtalte til å bli med som medgründer og senere CFO i Disruptive Technologies.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.