Equality Check-teamet, fra venstre: Iver Skjervum-Karlsen, Anders Holm Sommerhein, Samina Ansari, Marie Louise Sunde, Therese Blom, Baptiste Ringot, Lars Magnus Oksnes, Linn Tvede, Isabelle Ringnes Foto: Thomas Ekström / Hest Agentur

Equality Check girer opp: Ansetter seks på rappen

– Tiden er inne for å rendyrke produktambisjonene våre, sier gründer Isabelle Ringnes.

Publisert Sist oppdatert

Equality Check har utvidet teamet med seks nye ansatte til videreutvikling av den digitale plattformen som måler mangfold og likestilling på arbeidsplassen.

– Mangfold og likestilling har for mange selskaper vært et buzz-ord, men nå merker vi et tydelig skifte i hvordan selskaper forholder seg til dette, sier Marie Louise Sunde, daglig leder i selskapet, i en pressemelding.

Therese Blom er ansatt som fullstack-utvikler. Hun var sist CTO i oppstartsselskapet GreenPool. Blom har tidligere vært seniorkonsulent i Bekk.

Linn Tvede får ansvar for selskapets markedsføring og salg. Hun jobbet sist med kommunikasjon og markedsføring i "tech transfer"-avdelingen til CERN i Geneve.

Lars Magnus Øksnes, også en tidligere forretningsutvikler i Bekk, er Equality Checks nye produktsjef, og Baptiste Ringot er ansatt som sjefsdesigner. Han har bakgrunn som både designer og fagansvarlig i blant annet Evry og Dinamo.

I tillegg har selskapet hentet Samina Ansari til stillingen som leder for "Public/Corporate Relations". Ansari har erfaring fra FN, Goldman Sachs. Hun har også jobbet med entreprenører i midtøsten og Sentral-Asia, og med inkludering av kvinner og unge i den afghanske fredsprosessen mellom regjeringen og Taliban.

Anders Holm Sommerhein er ny salgsleder. Han har vært salgssjef i Schibsted-systemet og var sentral i etableringen av Let’s Deal, heter det i meldingen.

– Når vi rekrutterer selv, får vi bekreftet hypotesen vår om at kampen om talentene er knallhard, sier Sunde og legger til:

– Selskaper må jobbe med å utvikle kultur, hindre diskriminering og sørge for like muligheter for å være attraktive. Tiden hvor betingelser var nok for å tiltrekke seg attraktive arbeidstakere, er definitivt over, sier hun.

I stor skala

Ansettelsene er ett av flere grep selskapet gjør for å rigge seg for vekst. Equality Check teller nå totalt ti ansatte og lanserte tidligere i år et samarbeid med næringslivsavisen E24. Sammen skal de utvikle et «mangfoldsbarometer» som skal ta tempen på norske virksomheters status på mangfold og likestilling.

– Tiden er inne for å rendyrke produktambisjonene våre. Alle organisasjoner trenger hjelp til å tolke sine egne data, forstå hvor de kan forbedre seg og lære hvilke tiltak de skal sette inn for å forbedre seg på mangfold og inkludering.

Det sier gründer og "Chief Evangelist" i selskapet, Isabelle Ringnes.

– Skal vi klare å gjøre dette i stor skala, må dette kunne leveres gjennom teknologien vår, legger hun til.